Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО У Дніпрі розпочали демонтаж частини будинку на Набережній Перемоги, 118, в який влучила ракета

Розпочався другий, основний етап демонтажу зруйнованої частини висотки на Набережній Перемоги 118. Наразі підрядчики завершують розбір 9 поверху третього під’їзду будинку. Демонтаж планується завершити у цьому році. Про це повідомляє сайт «Наше місто».

Підготовчі роботи з демонтажу найбільш пошкодженої секції будинку розпочались у грудні минулого року, а 8 березня 2024-го  стартував основний етап розбірки будівлі.

Демонтаж на Набережній Перемоги 118 у Дніпрі - Наше Місто

– Протягом 2023 року відбулася повна реконструкція будинку: замінено вікна, що пошкодила вибухова хвиля, оновлені ліфти, виконані роботи з реставрації фасаду,тощо – розповідає Сергій Файфер, директор департаменту житлового господарства Дніпровської міськради. – Зараз проходить другий етап демонтажу, який буде завершено до кінця поточного року. Зазначу, що міська рада надала матеріальну допомогу для оренди житла родинам, що мешкають поруч.

Демонтаж на Набережній Перемоги 118 у Дніпрі - Наше Місто

Зауважимо, що розбором пошкоджених секцій будинку займається компанія, яка має досвід у розборі будинків. Один з її проєктів – будинок по вул. Мандриківській, 127, що вибухнув від газу 13 жовтня 2007 року.

Демонтаж на Набережній Перемоги 118 у Дніпрі - Наше Місто

– Звісна, робота непроста, – каже Олександр Романцов, головний інженер підрядної компанії  – Сьогодні розібрані ліфтова, технічний поверх третього під’їзду. Але є ще й друга черга. Залишається деяка частка ймовірності, що може обрушитися будівля, тому роботи проводимо дуже обережно. Звичайно, це морально важко, бо ми кожен бачимо не лише зруйнований будинок, а чиїсь зруйновані долі.

Демонтаж на Набережній Перемоги 118 у Дніпрі - Наше Місто

Раніше ми писали про те, що  в Дніпрі з будинку на Перемозі, в який влучила ракета, відселять 42 родини.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: