Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як краще підготуватись до іспитів: поради психолога з Дніпра

Як краще підготуватись до тестування, щоб в той самий день не розгубитись?  Дніпровська психологиня Елла Загребельна радить абітурієнтам намагатись підтримувати позитивний настрій та віру в свої здібності. Про це вона розповіла журналісту “Нашого міста”. Також дуже важливими є достатня кількість часу для відпочинку та релаксації.

– Повторюючи матеріал, виконуйте вправи для підвищення концентрації,  – радить Елла Загребельна. –  Для цього оберіть складну тему та розкажіть її однокласникам, батькам, будь кому. Це допоможе краще зрозуміти матеріал. Не забувайте про дихальні вправи: виконуйте їх для заспокоєння та зняття стресу перед НМТ. А ще візьміть у ліву руку будь-який предмет – це допоможе опанувати свої емоції.  Обговоріть свої страхи та почуття з друзями, родиною або психологом, якщо це необхідно. На тестування не забудьте взяти з собою воду.  Пам’ятайте, що психологічна підготовка так само важлива, як і академічна.

Батькам психологиня радить відкрито та довірливо спілкуватися зі своїми дітьми. Розділяти їхні емоції, почуття та думки, підтримувати їх у складних ситуаціях та допомагати знаходити рішення.

– Різні діти мають різні способи навчання, – підкреслює Елла Загребельна.  – Допоможіть своїй дитині знайти той спосіб, який працює для неї найкраще. Для цього використовуйте різні методи: такі як візуалізація, асоціації та зв’язки, аудіозаписи, написання карток для запамʼятовування. А ще допомагайте дитині зняти стрес.  Для  цього зосередьтеся на позитивних аспектах навчання та змагання.   

Фото з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: