Skip to content

Український прапор та вишиванка: у Дніпрі прикрасили пам’ятник Тарасу Шевченку

Український прапор та вишиванка: у Дніпрі прикрасили пам'ятник Тарасу Шевченку

Завтра, 9 березня, видатному українському поету і художнику відзначається 210 років від дня народження. Тому у Дніпрі напередодні прикрасили пам’ятник Кобзаря у однойменному парку Шевченка та провели концерт, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У Дніпрі з нагоди дня народження Тараса Шевченка підготували концерт та прикрасили пам’ятник. Одна з учасниць концерту – 16-річна дніпрянка Софія. Вона співала українські пісні разом із колективом «Маестро». Дівчина каже, що зараз для неї важливо виражати свою українську ідентичність, і такі заходи стають гарною нагодою це робити.

«Ми з колективом «Маестро» заспівали декілька українських пісень. Нині мені важливо показувати свою українську ідентичність і такі заходи — класна нагода. Біографію Кобзаря почала досліджувати після того, як почала брати участь у шкільних олімпіадах. А вони були названі на честь Тараса Григоровича. У нього була надважка доля, але він творив. Розвивав українську культуру попри заборони», — розповіла дівчина.

Поруч з одним із найбільших у світі пам’ятників поету, учасники заходу декламували й грали музику на честь Тараса Шевченка. Роман Корсаков, заступник директора КЗК «Арттериторія» ДМР, висловив свої враження від гри поруч із пам’ятником великого Кобзаря та відзначив важливість просування української культури, оскільки саме за це зараз борються захисники та захисниці.

Під час усього заходу голуби сиділи на пам’ятнику Кобзареві, можливо, також слухаючи мелодійні українські пісні та вірші Шевченка.

Цей захід вже став традицією в Дніпрі на честь дня народження Т.Г. Шевченка. Після того, як парк Шевченка став на баланс КП «Міська інфраструктура», вирішили організовувати такі святкування. Тим паче — тут є памʼятник поетові, один з найвищих у світі.

Сьогодні Кобзар тримає в руці 18-метровий український прапор, а також статую прикрасили вишиванкою.

«Шевченко — один з найвідоміших на весь світ поетів, що боровся за українську націю. Ми повинні це памʼятати, особливо під час повномасштабного вторгнення рф», — підсумував Олексій Тесля, директор КП «Міська інфраструктура» ДМР.

Нагадаємо, раніше ми писали: Два Кобзаря в одному парку: невідома історія пам’ятників Шевченка у Дніпрі.

Читайте також: Жінки на війні: фоторепортаж про мужність та красу наших захисниць.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: