Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Сімейне щастя розбила війна: втративши коханого, дніпрянка Аліна Карнаухова пішла до армії

Сімейне щастя Аліни та Сергія Карнаухових було яскравим, але, на жаль, недовгим. У квітні 2020 року молодята розписалися, а в травні 2022-го командир розвідувального відділення 93 ОМБР «Холодний яр» Сергій Карнаухов загинув. Для Аліни ця втрата стала найважливішим стимулом піти до армії. Метою життя! Про долю справжньої патріотки розповідає сайт «Наше місто».

Колись, у мирному житті, Сергій займався спортом, був відомим на весь світ паурліфтером, а Аліна робила економістом. А зустрілися вони через війну.

– Познайомилася з Сергієм на Донеччині 2015-го, – розповідає дівчина. – Я волонтерила, а він – воював. Мав дуже непростий характер. Він був абсолютно безкомпромісний чоловік. Але саме це й приваблювало. Сміливий, сильний мужній. У минулому чемпіон світу з пауерліфтингу. Найцінніше – те, що свої принципи він відстоював на фронті, те, що загинув за них, за Україну. Це найчесніша позиція. Тому я добровільно прийшла у військкомат та мобілізувалася у вересні 2022-го. Війна забрала у мене найдорожче в житті і я не маю страху за своє життя. Це не означає, що я навмисно шукаю смерті, але ховатися за чиїмись спинами не буду.

Попри вольовий характер, професія у Аліни була наймирніша – економіст і раніше до військової справи вона не мала жодного відношення. На відміну від чоловіка, спортом наша землячка також особливо не захоплювалася.

– Звісно, буває тяжко, – зазначає дніпрянка. – Ніколи за все життя так фізично не викладалася. А маю ще й проблеми зі спиною. А тут кулемет – 7,5 кілограмів плюс боєкомплект. Усього – 10 кг. Бронік мій легкий, але п’ять кілограмів потягне. Тож загалом вантаж нормальний. Але я роблю все на характері. Коли в тебе є сила волі та бажання, фізичний біль не є головним. Кажу собі: «Твій дух сильніший за тіло». І це працює! Що стосується будь-яких жіночих моментів, то я на них не зациклююсь. Коли приїду до цивілізації, обов’язково зроблю манікюр. Зараз мої руки виглядають жахливо. Але це не найстрашніше на війні.

Раніше ми писали про те, що на війні загинула відома громадська активістка з Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: