Skip to content

У Дніпрі із постраждалого будинку необхідно відселяти 18 квартир: місто компенсує власникам оренду

Міський голова Дніпра повідомив про необхідність виселити жителів 18 квартир у зруйнованому будинку

Сьогодні, внаслідок масованої атаки на Дніпро, один шахедів влучив у багатоповерхівку. Там було зруйновано квартири місцевих жителів. Фахівці провели обстеження та зробити висновок стосовно виселення місцевих жителів, – передає «Наше Місто».

Таким чином, міський голова Борис Філатов повідомив, що за висновками технічного звіту мешканців 18 квартир на вул. Енеїди (колишня Бажова), 26 доведеться відселити. Дніпрянам буде компенсовано тимчасову оренду житла. За словами мера міста, така практика була застосована під час трагедії у 118-го будинку на Перемозі.

Мешканці квартир, які не були зруйновані внаслідок ворожої атаки, зможуть залишитися у себе.

«У вцілілій частині стан комунікацій дозволяє «закільцювати» воду, опалення, електрику та газ. Тож мешканці тих осель зможуть залишитися у себе», – зауважує Борис Філатов.

Він також додав, що наразі є усі шанси на відносно швидку відбудову багатоповерхівки.

«Зараз (зі стриманим оптимізмом) можемо сказати, що, оскільки цей будинок цегляний, а не панельний, то маємо хороші шанси відносно швидко відбудувати розбиті секції та повернути людям квартири. Скоріш за все, навіть з мінімальним ремонтом», – каже міський голова.

Таким чином, відповідно до технічний звіту, було виявлено:

По 1-му під’їзду:

  • Квартири №29 та №30 на 8-му поверсі: повністю зруйновані.
  • Квартири №33 та №34, розташовані на 9-му поверсі, повністю пошкоджені. Також квартири №29 та №30 на 8-му поверсі зазнали повної руйнації. Зовнішні несучі стіни фасадів на 9-му та 8-му поверхах відхилені від площини фасаду на обох сторонах будівлі на 1.5 метра. Щоб забезпечити стійкість цих стін, тимчасово використовується монолітний пояс.
  • Квартири №25 та №26 на 7-му поверсі, а також квартири №21 та №22 на 6-му поверсі перебувають в аварійному стані з ймовірністю обвалення плит перекриття 7-го поверху через перенавантаження. Плити балконів цих квартир також перебувають в аварійному стані.
  • Загалом в 1-му та 2-му під’їздах зафіксовано зміщення збірних маршів та майданчиків на 5-8 мм. Силові тріщини по поперечних стінах сходової клітини мають розкриття до 3 мм через вплив ударної хвилі.
  • Нижче 5-го поверху значних деформацій та пошкоджень по стінах та перекриттям першої секції не виявлено.

По 2-му під’їзду:

Пошкодження подібні. Квартири на 9-му та 8-му поверхах повністю зруйновані, тоді як квартири на 7-му та 6-му поверхах перебувають у стані аварії через перенавантаження плит перекриття уламками. Деформації в площинах зовнішніх несучих стін будівлі на 9-му та 8-му поверхах можуть призвести до їх обвалу. Часткова стійкість зовнішніх стін забезпечується за рахунок роботи монолітних поясів.

У загальному вигляді, щодо можливості експлуатації частини секції будівлі (до деформаційного шва: 1-й та 2-й під’їзди), за винятком вищезазначених випадків, немає серйозних обмежень.

По 1-му під’їзду:

Тимчасове перебування жителів можливе в правій частині першої секції будівлі від 1-го до 9-го поверху. Однак ліва частина першої секції не придатна для нормальної експлуатації від 1-го до 5-го поверху, перебуває в аварійному стані від 6-го до 7-го поверху, та повністю зруйнована від 8-го до 9-го поверху.

Щодо другого під’їзду, права частина першої секції від 1-го до 5-го поверху також не придатна для нормальної експлуатації, знаходиться в аварійному стані від 6-го до 7-го поверху, і є повністю зруйнованою від 8-го до 9-го поверху. Ліва частина будівлі на 9-му поверсі також не придатна для нормальної експлуатації. З іншого боку, ліва частина будівлі від 1-го до 8-го поверху може служити для тимчасового перебування жителів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у міськраді Дніпра розповіли, куди звертатися   жителям постраждалого будинку.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: