Skip to content

У Дніпрі на 87-му році життя помер ветеран журналістики

У Дніпрі на 87-му році життя помер ветеран журналістики

Сьогодні стало відомо, що у віці 87 років пішов з життя шанований ветеран журналістики у Дніпропетровській області Олександр Давидов, – передає «Наше Місто» з посиланням на Дніпропетровську обласну організацію НСЖУ.

Внаслідок тяжкої хвороби перестало битися серце директора «Журфонду» Дніпропетровської обласної організації НСЖУ. Олександр Дем’янович по праву був легендою дніпропетровської журналістики. Він понад шість десятиліть присвятив Спілці журналістів. Половину цих років Олександр Дем’янович обіймав посаду секретаря ветеранської організації ДОО НСЖУ.

«За 30 років діяльності видавництва “Журфонд” у світ вийшли сотні книг про людей, про історію рідного краю, і проза, і поезія. На вимоги часу, як реакція на події російсько-української війни, була створена серія “Книжок-блискавок”», – розповідають в обласній журналістській організації НСЖУ.

У творчості ветерана чимало видатних робіт. Олександр Дем’янович працював у таких газетних виданнях, як «Прапор юності», «Днепровская правда», «Комсомольское знамя», «Водный транспорт». Також ветеран є автором 18 книг, що стали своєрідним літописом його журналістського часу.

Олександру Дем’яновичу Давидову також було присвоєно дніпропетровську літературну премію імені Миколи Шутя «Журналістика». Він став першим її лауреатом.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та колегам ветерана журналістики. Світла пам’ять.

Нагадаємо, раніше ми писали , що на 87-му році життя помер відомий український політик і дисидент Степан Хмара.

Читайте також: Був відзначений численними грамотами й подяками: у Дніпрі помер видатний педагог.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: