Skip to content

Геннадій Корбан розповів про роль Героя України Степана Хмари у його житті

21 лютого зупинилося серце Степана Хмари – колишнього політв’язня та борця за незалежність, який до останнього подиху переживав за Україну. Згадуючи цю велику людину, голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан розповів про його роль у своєму житті, повідомляє «Наше Місто».

«У моїй долі Ви з’явилися несподівано, коли я сам став суб’єктом політичних репресій. Якось Ви просто увійшли до зали Дніпровського суду у своєму чорному пальті і заходилися захищати мене, незнайому Вам людину. Я був зворушений як будь-хто на моєму місці, хто опинився б у складній ситуації в той момент, коли багато хто від тебе відвертається.

Вас ніхто не агітував, ніхто не платив за це грошей. Ви прийшли, тому що вважали для себе потрібним прийти, керований якимось внутрішнім почуттям справедливості – рідкісна якість для політиків. Очевидно, це було глибоко всередині, оскільки ви самі були політичним в’язнем і неодноразово виборювали правду і свободу з багатьма режимами», – написав Геннадій Корбан.

Він також поділився світлинами, які були зроблені під час тих подій. На них Степан Хмара, який приходив на засідання суду, а також приймав участь у протестних акціях на захист Корбана. Тоді Хмара заявив, що «процес над Геннадієм Корбаном є планом Порошенка із зачистки опозиції».

«Порошенко у змові з Путіним проводить політику плавної капітуляції України і в той же час вибудовування державної мафії на чолі з ним», – говорив Степан Хмара.

«Ви йдете, залишаючись в історії унікальним романтиком-ідеалістом всупереч суворості та цинічному модерну сучасної політики. Нехай Ваші мрії про найкраще життя на нашій землі збудуться.

Прощайте. Вічна пам’ять», – написав Геннадій Корбан

Категорія: Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: