Skip to content

Обвінчався у Дніпрі одразу після звільнення з полону: військовий з Маріуполя розповів про життя у неволі (Відео)

Обвінчався у Дніпрі одразу після звільнення з полону: історія військового з Маріуполя (Відео)

Полон назавжди змінює життя українських захисників. Один з військовополонених, який був звільнений 31 січня – Валерій. Розпочати новий епізод свого життя військовий вирішив із вінчання з дружиною. Повернувшись на українську землю він вже за тиждень дав клятву коханій та капелану. Він каже, що саме це бажання допомогло пережити усі жахи полону, – передає «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Новий етап життя Валерія після визволення з полону почався із вінчання з дружиною. Він не бачив її близько 2 років, оскільки повномасштабне вторгнення зустрів у рідному Маріуполі, де й став на захист країни. Вже у травні Валерій разом з побратимами з Азовсталі опинився у полоні. Він до жовтня перебував у колонії в Оленівці.

«Гігієнічні, харчові й інші моменти були дуже складні для нас, багато хто хворів, багато хто дуже сильно схуд. Були періоди фізичного впливу, емоційного тиску тощо – це було важко. Коли ти там в полоні, по-перше, іноді ти ворог сам собі, бо думки з часом можуть тобі зашкодити. Особливо коли ти довгий час бачиш, як змінюються пори року, місяці за місяцями, тижні за тижнями, а ніяких немає змін. Ну і все ж таки там на нас впливають. Кажуть, от бачите, час іде, а ви нікому не потрібні», – ділиться військовослужбовець.

Але увесь цей час, поки Валерій перебував у полоні, близькі та рідні чекали і боролись за повернення. Дружина Валерія Євгенія каже, що брала участь в акціях, які проходили у Києві й інших містах України.

«Ти й наче і живеш, але я розумію, що я не жила, це просто існування, заради того, щоб дитина була у безпеці, і заради того, щоб він повернувся», – каже Євгенія.

Думки про родину допомагали пережити жахи полону. А довгоочікуване звільнення стало для Валерія новим народженням. Він каже, що тільки коли вийшов з автобуса, який привіз військових до України, зрозумів, що він на волі.

«Коли ми проїхали оцей прикордонний пункт перетину громадян і зупинилися на майданчику, коли поступово всіх нас випускали з автобусів, вітали, давали прапори, от в цей момент я дійсно зрозумів, що тепер вже на волі. Тепер цю серію свого життя під назвою полон завершено», – розповідає військовий.

Євгенія каже, що після того, як вони обидва пройшли стільки випробувань, першим, що вони сказали один одному, була пропозиція обвінчатися.

Наразі Валерій проходить лікування, але у його планах – повернення до служби.

Нагадаємо, раніше ми писали історію медика, який носить кумедний червоний капелюх, що підіймає настрій пораненим побратимам.

Також ми писали, що дніпровська бригада «Холодний Яр» показала роботу військових медиків.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: