Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Змагання та походи почекають до Перемоги: вчитель фізкультури з Дніпра став на захист країни

«Захист України» – саме так називається предмет, який до недавніх пір викладав у дніпровському ліцею № 123 «Тандем» Сергій Почапінський. Тож після початку великої війни рф проти нашої ккраїни він просто не міг не піти захищати свою Батьківщину.

У юності Сергій Григорович закінчив Шепетівський технікум Подільського державного університету та Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. З 1994 року служив у ЗСУ, здобув звання майстер-сержанта. Цивільного життя майже не бачив, доки у  2016 році не переїхав до Дніпра і не почав навчати школярів. Окрім «Захисту України», викладав ще й фізичну культуру.

 Для того, щоб виховати відповідальну молодь, Сергій Почапінський на своїх уроках часто наводив приклади з власного досвіду. Він готував своїх учнів до того, що війна можлива. Сергій Григорович керував гуртком «Сокіл(«Джура»). Він проводив з гуртківцями туристичні походи по козацьким місцям, під час яких на практиці навчав школярів встановлювати палатку, розпалювати вогнище, пересуватися по місцевості, виживати в екстремальних ситуаціях. Ліцеїсти люблять Сергія Григоровича, бо його уроки завжди неймовірно цікаві. Він зазвичай розповідає різні історії, діти захоплюються його мудрістю. А ще завжди відчувають світло, що є у його душі.

 Коли розпочалася повномасштабна війна, Сергій Почапінський повернувся в ту ж саму частину в повітряному командуванні «Схід», де служив раніше, під час АТО. 24 лютого о 10:00 він вже був у військовій частині.  Зараз, коли Сергій Григорович іноді відвідує школу, діти його обступають та питають, коли він знову буде проводити для них уроки. Кажуть, що дуже сумують за ним.  Сергій Григорович є для своїх учнів величезним прикладом сили духу та патріотизму.  Всі ліцеїсти бажають йому міцного здоров’я та незламної віри у перемогу України. І сподіваються, що почують від свого улюбленого вчителя ще не одну захоплюючу історію.

 Захищати країну в наш час – це дуже відважна та відповідальна справа, – впевнена директорка ліцею № 123 «Тандем» Ірина Агашарифова. – Такими людьми пишається світ. Наш колега прикладає надзвичайних зусиль для того, щоб наблизити перемогу України. І ми дякуємо йому за це.  Ми знаємо Сергія Григоровича як чудового вчителя. А зараз зрозуміли, що він, до того ж, є справжнім Героєм. Мріє про те, щоб його онуки жили в мирній, вільній, успішній Україні, ходили в українську школу. І багато чого робить для цього. Сергій Григорович надихає нас своєю мужністю. Дякуємо йому за можливість далі працювати, жити звичним життям.

Фото з архіву ліцею № 123 «Тандем».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчитель однієї зі шкіл Дніпра присвячує твори своїм учням.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: