Skip to content

У Новокодацькому районі Дніпра у боржника відключили водопостачання

У Новокодацькому районі Дніпра у боржника відключили водопостачання

У Дніпрі споживачі послуг водопостачання та водовідведення мають заборгованість у розмірі 816 млн грн. З них у Новокодацькому районі – 113,3 млн грн. Тому сьогодні було проведене відключення послуг у боржника, який заборгував 63510 грн, – передає «Наше Місто».

Станом на 1 січня 2024 року дніпряни мали заборгованість перед КП «Дніпровдоканал» в наступному розмірі:

  • населення – 816 млн грн.
  • юридичні особи (підприємства та організації), бюджетні організації, а також ОСМД та ЖБК – 135 млн грн.

Загальний борг мешканців та споживачів – юридичних осіб Новокодацького району становить:

  • населення – 113,3 млн грн.
  • юридичні особи (підприємства та організації) – 32,6 млн грн.

ОСМД та ЖБК – 13,2 млн грн.

У підприємстві наголошують, що зараз основне завдання – змусити боржників вирішити питання щодо наявних заборгованостей. Досвід минулих років підтверджує, що припинення надання послуг є найефективнішим заходом для термінового погашення боргів.

У зв’язку з цим КП “Дніпроводоканал”, отримавши дозвіл на зупинення послуг для споживачів із заборгованістю, уже розпочало підготовку до виконання цих заходів, які розпочнуться найближчим часом. Наразі працівники абонентських служб КП “Дніпроводоканал”, зокрема в Індустріальному районі, розміщують оголошення в під’їздах житлових будинків про скасування цього обмеження.

«Але громадяни, які знаходяться у складному фінансовому становищі, не втрачають права укладати договори щодо реструктуризації, і наше підприємство постійно закликає до цього. Поступове погашення боргу за умовами таких договорів допоможе уникнути примусових заходів щодо виконання вимог щодо заборгованості», – каже Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал».

На початок 2024 року між споживачами та підприємством укладено 362 чинних договори реструктуризації на суму 7,3 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі комунальники проводять ремонти в житлових будинках.

Читайте також: Скасування виплат ВПО, ліки в Укрпошті та відключення комунальних послуг: які зміни відбудуться для дніпрян з 1 лютого.  

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: