Skip to content

Будівля-примара: загадкова історія готелю “Парус” у Дніпрі

Готель “Парус” – один із головних знаків Дніпра та найвідоміша занедбана будівля міста. Протягом двох десятків років навколо його долі точилися суперечки, проте через 45 років з початку будівництва готель так і не почав приймати гостей. Детальніше про загадкову історію “Паруса” і про те, як місто виглядало без знаменитого готелю дивіться у відео, пише “Наше місто”. 

Проектування готелю «Парус» розпочалося ще у 1972 році. Процес зайняв два роки, архітектори замислювали будівлю як перший готель по типу «інтурист».

Хоча планувалося побудувати та ввести готель в експлуатацію ще до 1979 року, фінансування було скорочено, і будівництво завершилося лише на 80% у 1995 році. У 2005 році готель купила приватна фірма, яка згідно з контрактом повинна була добудувати йогоі, але це так і не відбулося.

У 2022 році Верховний Суд повернув власність «Паруса» територіальній громаді Дніпра. Тоді стало відомо, що на місці недобудови планується створити великий сучасний простір, де розмістяться музеї, бізнес-школи, паркінг та інноваційний парк.

Раніше ми писали, як раніше виглядала набережна без «Паруса».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: