Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Вже відновилися понад 1,5 тисячі військових: у Дніпрі командою реабілітологів керує справжня чарівниця

Рекавері у Дніпрі - Наше Місто

Сьогодні у Дніпрі  створені унікальні умови для реабілітації як тих, хто постраждав унаслідок бойових дій, так і  «мирних» пацієнтів.  Наприклад, з дуже переламами, інсультами.  Це стало можливо, перш за все, завдяки центру RECOVERY,  який працює при одній з міських лікарень. Саме ним керує Алла Півник, пише сайт «Наше місто».

Ця жінка створила одну з найбільших мультидисциплінарних команд в Україні. В 2020 році в ній  було лише три працівники, а сьогодні в ній вже 44 медики і не тільки. Очолює команду Алла Півник – завідувачка відділення фізичної реабілітаційної медицини.

Рекавері у Дніпрі - Наше Місто

—   Наше реабілітаційне відділення працює чотири  роки, – розповідає Алла Півник.  – Ми постійно стикаємось з тими викликами, які є в нашій країні. Спочатку це був ковід, тепер – війна.  Працюємо з дуже складними мінно-вибуховими, черепно-мозковими травмами, ампутаціями кінцівок. Дуже часто в однієї людини є декілька ушкоджень. Тож ми маємо навчити пацієнтів елементарним побутовим навичкам, знову адаптувати їх до життя. Завдяки нам хворі наново вчаться не тільки ходити, а й обслуговувати себе: тримати ложку, вдягатись, ходити в туалет.

Рекавері у Дніпрі - Наше Місто

Середній вік працівників  команди Алли Півник  — 26  років. Багато хто з них вже був на стажуванні закордоном – у США, Латвії та інших країнах. Саме така талановита вмотивована молодь стоїть на початку розвитку галузі реабілітації у нашій країні.

Рекавері у Дніпрі - Наше Місто

 – Бути лідером – це дуже важко,  – не приховує Алла Півник. – Особливо в мультидисциплінарній реабілітаційній команді, яка складається з фізіотерапевтів, ерготерапевтів, психологів, логопедів, соцпрацівників, протезистів та інших фахівців, які «піднімають» наших захисників. Я пишаюсь тим, що ми є першим в Україні центром реабілітації RECOVERY. У нас пройшли відновлення вже понад півтори тисячі військових.

Фото героїні із власного архіву.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: