Skip to content

За фейєрверк – 5 років в’язниці: дніпряни святкуватимуть Новий рік без салютів (відео)

В Україні діє заборона на використання піротехнічних виробів. Цей закон був ухвалений у відповідь на зростаючу кількість пожеж та травм, пов’язаних із використанням піротехніки. Про це повідомляє  «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Заборона особливо важлива в умовах війни, коли гучні звуки можуть викликати паніку та стрес у людей. Вікторія – переселенка з Покровська, розповідає, що в новорічну ніч вона з друзями почула звуки салютів і подумала, що це вибухи.

«Злякалася не тільки я від цих салютів, злякалися всі, почали шукати, де найближче укриття бо несподівано було», – розповіла Вікторія.

Психологи пояснюють, чому деякі люди порушують заборону на піротехніку. Вони не думають про інших і не розуміють, що їхні дії можуть налякати або травмувати когось.

За порушення заборони на використання піротехніки передбачена відповідальність перед законом. Це може бути штраф від 17 до 34 тисяч гривень, арешт на строк до шести місяців, або навіть обмеження волі до п’яти років.

Крім того, під час святкування різдвяно-новорічних свят потрібно бути обережними з гірляндами на ялинках, попереджають рятувальники.

«ДСНС рекомендує ні в кому разі не залишати без нагляду прилади електроживлення, тобто це і зарядні станції для телефоні, це і прикраси ялинок, обігрівачі, пічне опалення, слідкувати за поведінкою дітей, які мають доступ до цих всіх приладів та слідкувати за власною безпекою у разі використання вогню», – зазначив заступник начальника 8 ДПРЗ Олександр Лимар.

Торік на Дніпропетровщині у новорічні свята жертвами вогню стали 11 людей. Основна причина загорянь — коротке замикання електропроводки.

Уникайте використання піротехніки та будьте обережні під час святкування різдвяно-новорічних свят, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: