Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Кулінарія, рукоділля та гончарство: ТОП майстер-класів у подарунок до новорічних свят у Дніпрі

Сертифікат на майстер-клас може стати чудовим подарунком на Різдво чи Новий рік. Кулінарія, рукоділля, гончарство – головне вгадати з пріоритетами. Адже навряд чи людину, яка ненавидить готувати, потішить сертифікат на кулінарний майстер-клас.

Майстер-клас з виготовлення аромасвічок

Готуючись до Різдвяних свят, мама Романа придбала сертифікат на створення аромасвічки у майстрині Дарії Рєпки.

Виготовленням аромасвічок почала займатися з настанням повномасштабної війни. Тоді це була нагальна необхідність якось заспокоїтись і зайняти чимось свої руки, щоб зайвий раз не тривожитись.

– Я не могла показати свою слабкість донечці, на той час Аміні було 3 роки, – згадує Дарія. – Перші свічки були спробою і пішли на подарунки рідним та знайомим. Це було дуже доречно, адже невдовзі почався блекаут і часті відключення електроенергії. А мої аромасвічки, крім того, що давали світло, ще й зігрівали родини приємним ароматом, наприклад, – свіжоприготованого поп-корну, зефіру, цитрусових.

Далі була евакуація з дочкою, мамою та сестрою спершу до Польщі, потім – до Німеччини. Рештки воску пішли на виготовлення окопних свічок для фронту. Планували, що за кордоном будуть не довго, але затрималися майже на півроку, далі без домівки просто не змогли, тому повернулися назад в Україну. Про аромасвічки нагадала одна знайома, яка стежила за сторінкою в Інстаграмі. І хоббі переросло в маленький бізнес. Крім аромасвічок з лінійкою ароматів, Дарія почала виготовляти ароматичні діфузори для помешкань, «пахнючки» для авто та інші аксесуари.

Для Романа досвідчена майстриня провела індивідуальний майстер-клас, розповіла про всі тонкощі цього заняття. На початку майстер-класу Роман дізнався про історію виготовлення аромасвічок, навчився вибирати правильні матеріали та інструменти. Потім майстриня показала, як зробити свічку своїми руками. Вона розповіла, як правильно розтопити віск, додати ефірні олії та залити суміш у форму.

Що може бути більш захоплюючим, ніж створити власні аромасвічки з улюбленими ароматами. Роман був дуже задоволений результатом.

— Майстер-класи з виготовлення аромасвічок проводяться в багатьох містах України, — каже майстриня. — Вони є популярним видом дозвілля, оскільки дозволяють створити щось красиве та корисне своїми руками. Я вважаю, що майстер-клас з виготовлення аромасвічок — це чудовий спосіб провести час і навчитися новому. Він підійде як для початківців, так і для досвідчених майстрів.

За словами Дарії, вона намагається не проводити майстер-клас для більше ніж 4 осіб. Це пов’язано не лише з місцем проведення (в межах квартири), а й дотриманням техніки безпеки.

Працювати з соєвим воском, каже майстриня, набагато приємніше, ним неможливо обпектися, і, по секрету, масло зі свічки можна використовувати в косметичних цілях для змащування рук, наприклад.

Ціна:

 Ціна сертифікату на майстер-клас з виготовлення аромасвічок залежить від декількох факторів. Зокрема, від тривалості. Зазвичай майстер-класи з виготовлення аромасвічок тривають від 1 до 3 годин. Від кількості свічок, які виготовляє учасник. На більшості майстер-класів учасники виготовляють одну або дві свічки.  Від кількості матеріалів та інструментів, які включені у вартість сертифікату. Деякі майстер-класи включають у вартість сертифікату лише необхідні матеріали та інструменти, інші — також додаткові матеріали та інструменти, наприклад, ефірні олії, кольорові воски, декоративні елементи.

У середньому, сертифікат на майстер-клас з виготовлення аромасвічок коштує від 500 до 1500 гривень.

Від кулінарії до гончарства

Анна Антипенко, керівниця агенції VILNA TOUR, займається організацією різних цікавих заходів, екскурсій, турів, дегустацій та майстер-класів у Дніпрі та в Україні загалом. Разом з командою вона постійно шукає нові, цікаві та креативні локації у нашому місті.

— Ми організовуємо майстер-класи різного спрямування, — каже Анна. — Це як кулінарні: виготовлення піци, капкейків, пряників, штруделів. Так і творчі: малювання петриківського розпису, гончарна майстерність, виготовлення гномів, різних ляльок-мотанок, оберегів.

Визначитись, який з майстер-класів найбільше затребуваний чи сподобався учасникам, Анні не просто.

— Ви знаєте кожен майстер-клас цікавий по своєму, — вважає вона. —  Маленькі учасники полюбляють виготовлення піци. На певний час вони стають справжніми піцейолами. Це й захопливо, ну і дуже смачно.

Потім діти із задоволенням, вже як справжні майстри, проводять такі майстер-класи вдома для родини.

— Особисто мені подобається творчі майстер-класи, адже вони, як натуральна пігулка від стресу, особливо в наш час, — зізнається керівниця агенції VILNA TOUR. —  Під час заходу ти занурюєшся у процес і буденність йде на другий план. У цей час є тільки ти й матеріал, з яким працюєш. Також такий майстер-клас дає нам відчуття піднесеності, навіть величі, і ти пишаєшся сам собою, що створив справжній витвір мистецтва.

Особливо їй до душі працювати у гончарній майстерні. — Дивуєшся і насолоджуєшся тим, як шматок глини перетворюється у справжній повноцінний гарний виріб, будь це чашка, ваза, цукерниця чи зараз актуальна до свят — різдвяна прикраса, — каже майстриня.

І тут не вгадаєш, що краще: бути організатором чи учасником майстер-класу.

— Буває по-різному, — говорить Анна Антипенко. — Безперечно як організатор ти завжди переймаєшся, щоб все пройшло добре, переживаєш і викладаєшся по повній, однак, коли все проходить на «ура» і ти бачиш щирі посмішки, блиск в очах і чуєш слова подяки, то не має найкращої винагороди і тебе охоплює відчуття, що ти робиш все правильно, прямуєш у вірному напрямку. Чесно кажучи виключити в собі організатора майже ніколи не виходить, навіть якщо ти учасник і тебе запросили колеги і ти не маєш жодного відношення до заходу. Все одно постійно дивишся очима організатора.

Однак, на її думку, корисно бути саме учасником, щоб зануритись цілком і повністю у процес. І в ньому є місце всьому. Анна пригадує один з останніх виїзних заходів.

— Ми зібрали людей на виїзний захід недалечко від міста, це була краєзнавча екскурсія по місцевості, де ми відвідали незвичні природні місця — майдани, насолодились неймовірною природою і в межах туру нам місцеві повинні були провести майстер-клас хенд мейд, — розповідає вона. – Уявіть, я як організатор, була здивована, коли нам винесли пару коробок з клаптиками тканин-ганчірок, по іншому це не назвати, і висипали купу ґудзиків на стіл, квасолю, різні стрічки і невеличкі картонні коробочки та сказали творіть, що хочете. Спочатку був спротив, як це так? Чому майстриня нічого не показує і ми всі б повторили за нею? Що мені робити з цим мотлохом? Який це майстер-клас хенд мейду? Але потихеньку у всіх зʼявились зовсім різні ідеї, всі почали працювати, дивитись, що робить кожен, черпати натхнення від інших. І в результаті кожен зробив цікаву, ексклюзивну шкатулку, а потім її з задоволенням презентував. Формат сподобався і дорослим, і дітям.

Щодо вартості, вона різна, адже все залежить від того, які матеріали використані. Однак, агенція VILNA TOUR організовує прийнятні за ціною майстер-класи, які собі можуть дозволити усі.

Середня вартість одного заняття – 350–400 грн.

Замовити майстер-класи агенції VILNA TOUR можна за посиланням: https://t.me/vilna_tour

Іграшка на ялинку

Другокласниці Марії подарували перед Новим роком майстер-клас із розфарбовування новорічної м’якої іграшки на ялинку. Дівчинка повернулася додому у захваті. Мало того, що з власноруч зробленою прикрасою на ялинку, так ще й з купою приємних дрібниць, які подарували дітям після заняття.

— Я люблю малювати, і чесно кажучи, хотіла б більше щось з живопису, каже вона. — Але в результаті мені все дуже сподобалося – нам дали заготовки іграшок, а ми могли виявити фантазію та нанести на них будь-який малюнок акрилом. Виходить — і живопис, і виріб. Іграшку я подарувала мамі, вона мені пообіцяла, що моя іграшка висітиме на ялинці на найвиднішому місці.

Автори Людмила Блик, Назар Шарков, Марія Філатченкова.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: