Skip to content

У Дніпрі ввели кардинальні зміни щодо пільгового проїзду у маршрутках

Пільгові перевезення завжди були важким питанням по всій Україні. Однією з причин є те, що, починаючи з 2017 року, держава не компенсує ці пільги. Зараз у Дніпрі дії міська програма, яка компенсує перевізникам до 10% від кількості сидячих місць за кожен рейс. В жовтні скалася дуже важка ситуація з перевезеннями, повідомили під час брифінгу представники управління транспорту департаменту транспорту та інфраструктури ДМР, пише «Наше Місто».

«Починаючи з жовтня поточного року, у нас склалась дуже важка економічна ситуація. Раніше пільговики їздили без обмежень. А зараз перевізники змушені зменшити кількість пільгових перевезень. За нашими підрахунками, компенсація проходить близько 1,8-2 млн. пільгових поїздок на рік. А фактично ця цифра становить близько 8-10 млн кожного року. Після того, як питання набуло соціальної гостроти, коли перевізники зменшили кількість пільгових перевезень за кожен рейс, ми звернулися до них, провели колективну нараду і дійшли такої компромісної згоди. Станом на зараз, до 10:00 та після 15:00 кількість пільговиків в салоні буде зменшена до двох на автобус малої місткості, чотирьох людей –  на автобус середньої місткості, та восьми людей на автобус великої місткості. Але з 10:00 до 15:00 людей перевозитимуть в необмеженій кількості», – повідомив заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Перевізники нарікають, що суттєво подорожчало паливо, мастило та інші складові процесу перевезень.

«Ми були змушені зменшити потік пасажирів, які користуються пільгами. Щоб хоч якось вижити, ми вже дійшли до того, що знімаємо запчастини з того транспорту, який стоїть. Ми не можемо купувати нові запчастини, а від цього залежить безпека перевезень», – сказав директор ТОВ «Автотранссервіс» Андрій Руссавський.

За словами заступника начальника управління транспорту департаменту транспорту та інфраструктури ДМР, є дві категорії людей, які користуються пільгами. Перші їздять на роботу і немає можливості перевозити їх безкоштовно. А є люди, яким потрібно їхати до магазинів, лікарень, тощо. Вони можуть користуватися пільгою з 10 до 15 години.

«Зараз міська рада не може збільшити розмір компенсації. З урахуванням того, що з наступного року у нас заберуть військовий ПДФО, це взагалі стає неможливим. Збільшення вартості проїзду могло суттєво вдарити по усім мешканцям. Тому ми обрали компромісний варіант. Це вже діє з сьогоднішнього дня, в салонах транспортних засобів з’являться відповідні об’яви», – повідомив заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: