Skip to content

Свято 19 листопада: що не можна сьогодні робити, щоб не накликати бідність

19 листопада в церковному календарі – день пам’яті святого Авдія. Згідно з переказами, Авдій жив праведним та благочестивим життям. Після початку гонінь за християнами, він допомагав вірянам. Також відомо, що Авдій залишив царську службу та почав пророкувати. Про особливості цього дні повідомляє сайт «Наше Місто».

Що не можна робити

Сьогодні не можна сваритися, лихословити й зациклюватися на негативних думках. Також забороняється викидати залишки їжі, щоб не накликати бідність. Пращури не рекомендували без потреби виходити з дому 19 листопада. Казали, що цього дня на вулиці лютує нечисть.

Що можна робити

У давнину цього дня віряни стукали обухом сокири по всіх одвірках і віконних рамах – за повір’ям, це перешкоджало нечистій силі пробратися в будинок.

За традицією, 19 листопада люди готували чаї та відвари із цілющих трав, зібраних влітку. Для більшої користі до чаю додавали мед або варення. Вірили, щоб весь рік бути здоровим, потрібно випити побільше гарячих напоїв і зігріти будинок зсередини.

Іменини сьогодні: Іван, Дмитро, Денис, Григорій, Михайло, Сергій, Петро, Валентин, Костянтин, Олександр, Веніамін, Ігнатій, Федір та Андріан.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: