Skip to content

В Україні через 20 років може взагалі зникнути зима: несподіваний прогноз

Ксенія Куземко

В Україні, через глобальне підвищення температури, існує можливість повної відсутності снігових та морозних зим. Протягом останніх років середньорічна температура вже піднялася на 1,6-1,7 градуса, і при подальшому її зростанні можливі значні зміни в кліматі. Таку думку висловив  глава Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв’ю для “Парламент. UA“, пише «Наше місто».

Головний метеоролог України стверджує, що снігові та морозні зими можуть втратити свою актуальність в Україні у зв’язку з підвищенням середньорічної температури.

“Глобальне потепління, звичайно, не могло обійти Україну. Скажу більше, наша держава належить до тих країн, в яких вона досить відчутна – середньорічна температура за останні кілька років збільшилася на 1,6 – 1,7 градуса Цельсія”, – зазначив Кульбіда.

Додаючи, він зазначив, що кожного року теплий літній період зростає, а зимовий період, навпаки, стає коротшим. З його слова, це може призвести до того, що через 20-25 років зима в Україні може зовсім зникнути.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: