Skip to content

У Дніпрі на Донецькому шосе відремонтували великий ігровий майданчик (Фото)

На Донецькому шосе відремонтували майданчик - Наше Місто

Аварійні гойдалки, трухляві дошки на ігровому комплексі та відсутність воріт для гри у футбол. Це все про майданчики на Донецькому шосе, 121. Після численних скарг та минулорічного обстеження він був включений у плани ремонтів на 2023 рік. Перевірити, як проходять роботи та що вже відремонтували, приїхав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради Артем Нідєлько, повідомляє сайт «Наше місто».

«Служби міської ради продовжують реагувати на звернення громадян. Люди просять відремонтувати старі майданчики, які знаходяться в аварійному стані. Загалом з початку 2023 року вже надійшло більше 700 подібних звернень. І ми їх розуміємо, адже зараз багато дітей не мають змоги кудись поїхати відпочити і хочеться мати безпечні умови для відпочинку у власному дворі. У цьому дворі ми комплексно відремонтували дитячий майданчик, тренажери та мультифункціональне поле для командних видів спорту», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Півтора роки Катерина разом з двома дітьми обходила стороною аварійний дитячий майданчик. Мешканка розповідає, що раніше тут стирчала арматура, бомжі покрали гойдалки, а гірка настільки хиталася, що могла впасти в будь-який момент.

«У травні я почала писати звернення до міської влади, до депутатів та Громадської ради. Я зібрала підписи і влітку вже розпочали роботи на майданчику. Все роблять чудово. В мене чоловік інженер, але зараз воює, і я йому фотографувала як проводять роботи, надсилала фото. Чоловік сказав, що роблять все по вищому розряду. Тепер ми задоволені, що все у нас так гарно буде. Тим паче під час війни, діти – це найбільш незахищена верства населення і на них та їхні потреби потрібно звертати увагу, аби вони росли щасливими», – розповідає мешканка прилеглого будинку Катерина Пономаренко.

Наразі підрядники вже завершили ремонт мультифункціонального поля та тренажерного майданчика. Залишилося лише повісити перехоплюючу сітку, аби м’яч не вилітав за огорожу, та встановити деякі тренажери і лавки для сидіння.

«Ми дуже задоволені, тому що майже 30 років двір був в занедбаному стані, і діти були позбавлені можливості гратися у нормальному дворі. Але завдяки міським органам влади наш двір стає дуже гарним. Тут завжди гуляло багато дітей, сюди виходять з усіх будинків. І тепер вони будуть гратися в безпечних умовах», – говорить голова правління ОСББ на Донецькому шосе, 121 Борис Островський.

А ось на дитячому майданчику роботи ще тривають. Тут вже відремонтували ігровий комплекс та встановили стійки для гойдалок, а також завершують укладання гумового покриття та встановлення огорожі навколо майданчика.

«Улаштування огорожі на дитячому майданчику – це побажання батьків, аби діти безпечно гралися. Далі встановимо гойдалку-балансир, карусель, навісимо гойдалки та встановимо інші елементи. Є у нас і гарантія: на обладнання – 2 роки, а на ремонтні роботи та улаштування покриття – 1 рік. Роботи на Донецькому шосе завершимо до кінця тижня», – зазначає директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб.

З початку 2023 року у Дніпрі вже відремонтовано 54 майданчики. До кінця року у планах ремонт ще близько 20 комплектів обладнання.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: