Skip to content

Прибирання, спілкування та доставлення обідів: один день роботи соціального робітника у Дніпрі

Новини Дніпра: Один день роботи соціального робітника

Дніпро – єдине місто, в якому забезпечують гарячими обідами підопічних усіх відділень терцентру. Люди поважного віку зі зниженою руховою активністю отримують харчування вдома. Його привозять соціальні робітники. До того ж вони допомагають по господарству, передає “Наше місто” з посиланням на ДніпроТБ.

Пані Галина переїхала до Дніпра з Дебальцевого (Донецька область). У неї перша група інвалідності.

«Дуже вдячна за допомогу соцробітникам та місту. Мені допомагає по господарству: протирає пил, купує їжу, ліки. Соцробітниця (яка приходить до пані Галини, – ред.) – супергероїня для мене. Також приносить мені й гарячий обід. Різноманітне харчування, дуже дякую!» — поділилася Галина Король.

Допомагають по господарству і Ніні Рибальченко. Жінка обслуговується у відділенні «Догляд вдома» Дніпровського міського територіального центру.

«Маю проблеми з ногами, тому до мене приходять й допомагають. До того ж у мене приватний будинок. Треба листя замести, трішки у хаті прибратися. Усе це зробити допомагає соцробітниця. А ще приносить обід», – розповіла пані Ніна.

«Супергероїня», за сумісництвом соцробітниця Марина Хурса, за день відвідує у середньому п’ять підопічних терцентру.

«Зранку мій робочий день починається з прийому обідів. Потім я вже виїжджаю за адресами до своїх дівчат (усі підопічні Марини – жінки поважного віку, – ред.). Дуже люблю та поважаю кожну. Допомагаю у побутових справах, сплатити разом комунальні; якщо треба, ходжу у магазин. У цій роботі найголовніше – розуміння. Я дуже багато чого вчусь у цих пані», – сказала Марина.

«На кожного соціального робітника від 10 до 14 підопічних, яких вони відвідують відповідно до індивідуального плану. Когось 2-3 рази на тиждень, когось частіше. Завдання соціального робітника – допомогти по господарству, приготувати їсти, прибрати, сходити до магазину чи базару, вислухати. Всього у Дніпрі на обліку у терцентрі більше ніж 11,6 тис. підопічних, з яких вдома обслуговуються 6 тис. осіб», – зазначає заступниця директора міського територіального центру по Новокодацькому відділу Тетяна Литвин.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: