Skip to content

Яблучний пиріг, що тане у роті: простий рецепт, навіть для підлітка

Анна Диброва

Яблучний пиріг, що тане у роті: простий рецепт, навіть для підлітка

Осінь – сезон яблук, приготувати легкий рецепт ніжного яблучного пирога пропонує сайт  «Наше місто».

Все дуже просто, впорається навіть підліток.

Інгредієнти:

  • 150 г – борошна;
  • 3 – яйця;
  • 1 ч. л. – пекарського порошку;
  • 100 г – молока;
  • дрібка солі;
  • 1 – лимон;
  • 120 г – коричневого цукру (підійде і білий);
  • 1 кг – твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).

Для апетитної скоринки:

  • 15 г – вершкового масла;
  • 20 г – цукру.

Такий пиріг оптимально випікати у формі діаметром 22-23 сантиметри, вистеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і струшуємо зайве.

Відразу вмикаємо духовку на температуру 180°, щоб гарно прогрілась.

Яблука чистимо від шкірки, ріжемо на тоненькі пластинки, скроплюємо соком лимона, щоб не потемніли.

Яйця розбиваємо в глибокий посуд, всипаємо цукор і трохи збиваємо. Вливаємо молоко. Борошно і пекарський порошок з’єднуємо і просіваємо. Цедру з лимона натираємо і додаємо в борошно. Змішуємо яєчну та борошняну суміші і вимішуємо тісто. Виливаємо на скибочки яблук та обережно перемішуємо, щоб яблука були ніби у плівці.

Перекладаємо в форму. Посипаємо цукром і розкладаємо шматочки вершкового масла. Ставимо у духовку і печемо від 40 до 60 хвилин в залежності від особливостей вашої духовки.

Смачного!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: