Осінь – сезон яблук, приготувати легкий рецепт ніжного яблучного пирога пропонує сайт «Наше місто».
Все дуже просто, впорається навіть підліток.
Інгредієнти:
- 150 г – борошна;
- 3 – яйця;
- 1 ч. л. – пекарського порошку;
- 100 г – молока;
- дрібка солі;
- 1 – лимон;
- 120 г – коричневого цукру (підійде і білий);
- 1 кг – твердих яблук кислих сортів (вже без шкірки і серцевини).
Для апетитної скоринки:
- 15 г – вершкового масла;
- 20 г – цукру.
Такий пиріг оптимально випікати у формі діаметром 22-23 сантиметри, вистеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, обсипаємо манною крупою і струшуємо зайве.
Відразу вмикаємо духовку на температуру 180°, щоб гарно прогрілась.
Яблука чистимо від шкірки, ріжемо на тоненькі пластинки, скроплюємо соком лимона, щоб не потемніли.
Яйця розбиваємо в глибокий посуд, всипаємо цукор і трохи збиваємо. Вливаємо молоко. Борошно і пекарський порошок з’єднуємо і просіваємо. Цедру з лимона натираємо і додаємо в борошно. Змішуємо яєчну та борошняну суміші і вимішуємо тісто. Виливаємо на скибочки яблук та обережно перемішуємо, щоб яблука були ніби у плівці.
Перекладаємо в форму. Посипаємо цукром і розкладаємо шматочки вершкового масла. Ставимо у духовку і печемо від 40 до 60 хвилин в залежності від особливостей вашої духовки.
Смачного!