Skip to content

Легендарний проспект правди: історія відомого місця у Дніпрі

Легендарний проспект Правди: історія відомого місця у Дніпрі

Проспект правди – одна з головних вулиць Дніпра. Проспект розділяє навпіл з півдня на північ лівий берег міста. А його будівництво почалося майже 70 років тому. Яка історія старого Дніпровського проспекту – розповість «Наше Місто».

Будівництво одного з найвідоміших проспектів Дніпра почалося 69 років тому. За даними Олени Присягіної, відомої дослідниці історії нашого міста, у 1954 році було створено віадук – споруду мостового типу для транспорту. За його допомогою стало зручніше перетинати залізницю, яка розташовувалася під ним. Після його створення перед переїздом припинилися багатогодинні затримки машин.

Дорожнє покриття віадука спочатку було зроблене з каменю. З появою такого моста почалася реконструкція шосе. Проїжджі смуги та тротуари були заасфальтовані. По осьовій лінії було створено зелену зону: між деревами висадили квіти, удовж тротуарів – акації.

«Коли закінчувалося будівництво останнього віадука біля вулиці Холодильної, виявилося, що його спорудили дуже низьким. Машини, у кузовах яких був великогабаритний вантаж, проїхати під ним не могли. З цієї нагоди зібралася група фахівців, які обговорювали проблему. Було ухвалено рішення під віадуком опустити нижче дорожнє полотно. Так і зробили», – пише Олена Присягіна.

Внаслідок невеликої помилки при конструюванні, проспект під віадуком має плавний підйом та спуск.

За півстоліття існування шосе зазнало декілька трансформацій. Від дороги з каменю воно подолало довгий шлях до асфальтованого покриття. І тепер навколо проспекту розкинулися багатоповерхівки.

Категорія: Новини Дніпра, Райони Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: