Skip to content

Пенсія онлайн: як українцям перевірити свій страховий стаж у ПФУ

Пенсія онлайн: як українцям перевірити свій страховий стаж у ПФУ

Громадяни України можуть перевірити свій стаж та сплату страхових внесків не виходячи з дому. Пенсійний фонд України дозволяє кожному українцю в режимі онлайн з’ясувати офіційну інформацію про зарплату, страховий стаж тощо. Як зареєструватися та отримати свою інформацію, – повідомляє сайт «Наше місто».

Найпростішим способом для того, аби перевірити свій страховий стаж, є використання вебпорталу Пенсійного фонду України. Існує три варіанти того, як це можна зробити.

1 спосіб

У вебпорталі обрати розділ «Мій страховий стаж» у вертикальному меню зліва. Там буде вказано страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.

2 спосіб

Вибрати в розділі «Комунікації з ПФУ» пункт «Запит на отримання електронних документів». Там обрати тип звернення «Довідка про трудовий та страховий стаж», після чого заповнити усі необхідні поля в екранній формі і натиснути на кнопку «Відправити до ПФУ». Після цього можна отримати довідку в розділі «Звернення», де відображені відомості про страховий стаж за даними персоніфікованого обліку з 2004 року.

3 спосіб

Обрати піктограму «Налаштування» справа угорі, потім вибрати «Профіль користувача» з меню. У закладці «Страхові дані» з’явиться весь загальний страховий стаж, в тому числі за умови трудової діяльності до 2004 року та оцифровки трудової книжки.

Хто може отримати доплати на понаднормовий стаж та на яку суму

Перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють, проводиться з урахуванням стажу після попереднього призначення (перерахунку) пенсії або з урахуванням стажу та заробітної плати після попереднього призначення пенсії. Обирається найвигідніший варіант перерахунку.

За кожен повний рік страхового стажу понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок пенсія за віком збільшується на 1% від розміру пенсії, але не більше ніж 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Наразі розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 2093 грн. Отже, максимальний розмір доплати — 20,93 грн. Наприклад, якщо жінка відпрацювала офіційно 40 років, то доплата до пенсії становитиме 209 гривень.

У 2024 році виплати за понаднормовий стаж повинні зрости до 23,6 грн за кожен додатковий рік.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: