Skip to content

Гроші на медикаменти, організація санаторно-курортного лікування: Дніпро продовжує забезпечувати пільговиків

Попри повномасштабне вторгнення рф до України, Дніпро робить усе можливе, аби забезпечувати мешканців належними соціальними послугами та допомогами. Одна з таких – санаторно-курортне лікування. Нині ця послуга за державний кошт призупинена. Проте міська влада знайшла можливість продовжувати оздоровлювати дніпрян та вимушених переселенців пільгових категорій. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на міську владу.

Другий рік поспіль Зоя Баженова возить онуку до санаторію на захід України. Жінка вже двічі покидала рідні домівки через війну. Уперше їй довелось виїхати з рідного Узбекистану в 1990 році, а вдруге – з Донецька у 2014-му. Нині ж пані Зоя постійно доглядає 14-річну онуку, в якої уроджене неврологічне захворювання.

«Торік ми дізнались про цю програму, в якій самі можемо обрати санаторій, а Дніпро повністю покриє вартість путівки. Самостійно наша родина не змогла б потягнути таку суму на оздоровлення, адже квартиру ми орендуємо», – дякує Зоя Баженова і додає, що вже написала заяву і на наступний рік, аби оздоровити онуку.

У цілому ж у 2023 році майже 6 сотень мешканців пільгової категорії змогли потрапити до санаторіїв коштом міського бюджету Дніпра.

«Ми організовуємо санаторно-курортне лікування таких пільгових категорій, як особи з інвалідністю із супровідниками, учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав, мешканці міста, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи категорій 1 та 2. Звичайно, вимушені переселенці цих пільгових категорій також мають право отримати допомогу на оздоровлення. Для цього ми укладаємо тристоронні договори між департаментом соціальної політики, пільговиками та санаторно-курортними закладами. Тобто мешканці Дніпра можуть обрати санаторій на території України, який має необхідну ліцензію та акредитацію, прийти до управління соцзахисту за місцем реєстрації з пакетом документів – і далі вони потрапляють у чергу. Кошти за оздоровлення наш департамент виплачує напряму санаторію», – прокоментувала начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ольга Мироненко.

Загалом цьогоріч оздоровлять 242 дитини з інвалідністю із супровідниками, 103 учасники бойових дій та 249 містян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Водночас Дніпро продовжує підтримувати і постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників бойових дій в Афганістані, інвалідів війни з їхнього числа. Для них місто виділяє матеріальну допомогу на медикаменти та лікування.

Цю допомогу отримує і Володимир Хоменко. Чоловік у 1986 році працював начальником зв’язку та супроводжував колони до місця Чорнобильської трагедії впродовж 2,5 місяців. Доза опромінення дала про себе знати – у чоловіка розвинувся атеросклероз нижніх кінцівок з непрохідністю вен 80 %. Матеріальну допомогу витрачає на медикаменти, які не передбачені програмою «Доступні ліки».

«Якщо необхідні медикаменти мені не прокапувати двічі на рік, то я попросту можу залишитись без ніг. Тож я дуже вдячний», – прокоментував пан Володимир.

Звернутись по цю допомогу можна до двох міських організацій – «Союз Чорнобиль України» та «Дніпропетровське міське об’єднання ветеранів Афганістану».

«Далі потрібно надати пакет документів та написати заяву. І вже потім голови цих організацій надають нам перелік та суму скільки та кому потрібно виплатити. Цьогоріч 43 чорнобильці отримали допомогу на загальну суму 659 тис. грн, а 28 учасників бойових дій в Афганістані та інваліди війни з їхнього числа – 200 тис. грн», – підсумував головний спеціаліст управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Володимир Плаксій.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: