Картопля запечена в духовці – смачна та поживна страва, яку люблять в усьому світі. Вона популярна як гарнір і як самостійна страва, якщо подати до неї соус. Простий рецепт пропонує спробувати сайт «Наше місто».
Вам знадобиться тільки картопля та спеції.
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля – 1 кг;
- оливкова олія – 4 ч. л;
- суміш спецій універсальна, часник сушений, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Духовку необхідно розігріти до 200°C.
Картоплю середнього розміру миємо та чистимо, кожну розрізаємо на 4 частини.
Після цього змішуємо сіль, сушений часник та спеції з оливковою олією, виливаємо суміш на нарізану картоплю. Все це ретельно перетираємо, щоб картопля добре просочилась сумішшю.
Підготовлену сировину викладаємо на застелене фольгою деко і ставимо в духовку на 40-50 хвилин.
Готовність картоплі можна визначити за рум’яною скоринкою. Для надійності – можна дістати і скуштувати перший шматочок.
Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Новини Дніпра, Рецепти