Skip to content

Смачніше, ніж у Макдональдс: рецепт картоплі по-домашньому

Анна Диброва

Запечена картопля: рецепт

Картопля запечена в духовці – смачна та поживна страва, яку люблять в усьому світі. Вона популярна як гарнір і як самостійна страва, якщо подати до неї соус. Простий рецепт пропонує спробувати сайт «Наше місто».

Вам знадобиться тільки картопля та спеції.

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля – 1 кг;
  • оливкова олія – 4 ч. л;
  • суміш спецій універсальна, часник сушений, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Духовку необхідно розігріти до 200°C.

Картоплю середнього розміру миємо та чистимо, кожну розрізаємо на 4 частини.

Після цього змішуємо сіль, сушений часник та спеції з оливковою олією, виливаємо суміш на нарізану картоплю. Все це ретельно перетираємо, щоб картопля добре просочилась сумішшю.

Підготовлену сировину викладаємо на застелене фольгою деко і ставимо в духовку на 40-50 хвилин.

Готовність картоплі можна визначити за рум’яною скоринкою. Для надійності – можна дістати і скуштувати перший шматочок.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: