Skip to content

2-3 тижні і готово: надзвичайно смачні квашені помідори за бабусиним рецептом

Софія Танченко

Новини Дніпра: Рецепт квашених помідорів

Багато хто любить квашені помідори. Адже це дуже смачна і універсальна закуска до будь-якого столу. Тому запасатися ними треба вже зараз. Пропонуємо вам надзвичайно простий рецепт приготування цієї смакоти. Від бабусиних не відрізнити. Як заквасити помідори – читайте в матеріалі «Наше місто».

Квашені помідори – рецепт на 3 літрову банку

Інгредієнти:

  • півтора-два кілограми помідорів;
  • один пучок петрушки;
  • три-чотири зубчики часнику;
  • два-три листа чорної смородини;
  • два-три листки вишні;
  • одна парасолька кропу;
  • одна чарка солі;
  • літр-півтора чистої води.

Приготування

Вимити помідори і позбавити їх хвостиків. Промити зелень, часник очистити і нарізати шматочками.

В емальовану каструлю або відро викласти трохи петрушки, часник, листя смородини і вишні, парасольку кропу, зверху викласти помідори.

У воді розчинити сіль, залити цим розсолом овочі та зелень в ємності. Придавити вантажем так, щоб помідори не спливали, і прибрати в темне прохолодне місце.

Через 2-3 тижні ароматна закуска буде готова.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: