Багато хто любить квашені помідори. Адже це дуже смачна і універсальна закуска до будь-якого столу. Тому запасатися ними треба вже зараз. Пропонуємо вам надзвичайно простий рецепт приготування цієї смакоти. Від бабусиних не відрізнити. Як заквасити помідори – читайте в матеріалі «Наше місто».
Квашені помідори – рецепт на 3 літрову банку
Інгредієнти:
- півтора-два кілограми помідорів;
- один пучок петрушки;
- три-чотири зубчики часнику;
- два-три листа чорної смородини;
- два-три листки вишні;
- одна парасолька кропу;
- одна чарка солі;
- літр-півтора чистої води.
Приготування
Вимити помідори і позбавити їх хвостиків. Промити зелень, часник очистити і нарізати шматочками.
В емальовану каструлю або відро викласти трохи петрушки, часник, листя смородини і вишні, парасольку кропу, зверху викласти помідори.
У воді розчинити сіль, залити цим розсолом овочі та зелень в ємності. Придавити вантажем так, щоб помідори не спливали, і прибрати в темне прохолодне місце.
Через 2-3 тижні ароматна закуска буде готова.