![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/08/bez-ymeny-5-989x662.png)
Приготування сливового варення є дуже простим та швидким процесом, але важливо правильно дозувати кількість цукру. Слід відзначити, що цей десерт можна готувати не лише у каструлі, але також і на сковороді. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на РБК Україну.
Інгредієнти
З вказаної порції продуктів має вийти півлітрова банка. Якщо ви хочете зробити більше – помножте вказані інгредієнти на потрібну кількість.
Щоб приготувати смачне та густе сливове варення, вам знадобляться:
- сливи подрібнені – 0,5 л банка
- цукор – 0,5 л банка
- лимонна кислота – на кінчик ножа
Спосіб приготування
Розмістіть дрібно нарізані сливи у сковорідці та встановіть на максимальний рівень нагріву.
Доведіть сливи до кипіння і варіть протягом приблизно п’яти хвилин, регулярно помішуючи. Після цього додайте цукор та готуйте ще п’ять хвилин, не забуваючи періодично перемішувати.
Приєднайте до суміші також лимонну кислоту і варіть протягом однієї хвилини. Після чого зніміть з вогню, перелейте варення у підготовлену стерильну банку та закрийте її кришкою.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/08/ivakutse-993x662.png)