Skip to content

Сливове варення на сковороді за 20 хвилин: найкращий рецепт

Ксенія Куземко

Приготування сливового варення є дуже простим та швидким процесом, але важливо правильно дозувати кількість цукру. Слід відзначити, що цей десерт можна готувати не лише у каструлі, але також і на сковороді. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на РБК Україну.

Інгредієнти

З вказаної порції продуктів має вийти півлітрова банка. Якщо ви хочете зробити більше – помножте вказані інгредієнти на потрібну кількість.

Щоб приготувати смачне та густе сливове варення, вам знадобляться:

  • сливи подрібнені – 0,5 л банка
  • цукор – 0,5 л банка
  • лимонна кислота – на кінчик ножа

Спосіб приготування

Розмістіть дрібно нарізані сливи у сковорідці та встановіть на максимальний рівень нагріву.

Доведіть сливи до кипіння і варіть протягом приблизно п’яти хвилин, регулярно помішуючи. Після цього додайте цукор та готуйте ще п’ять хвилин, не забуваючи періодично перемішувати.

Приєднайте до суміші також лимонну кислоту і варіть протягом однієї хвилини. Після чого зніміть з вогню, перелейте варення у підготовлену стерильну банку та закрийте її кришкою.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: