
Рецепти приготування томатної пасти зазвичай передбачають процес уварювання і запікання м’якоті томатів до потрібного стану. Виявляється, є два способи, які допоможуть зробити пасту без цих процесів і заправка буде більш густа і корисна. Секретами приготування ділиться сайт «Наше Місто» з посиланням на Уніан.
В пасті, приготованій по цьому рецепту, всі корисні елементи та вітаміни залишаться, оскільки продукти не будуть піддаватися термічній обробці.
Нам знадобиться:
- помідори (сорт «Сливка» або інші не дуже соковиті) – 5 кг;
- сіль – за бажанням.
Приготування:
Наріжте помідори і пропустіть через м’ясорубку. Перекладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння. Щойно почне закипати, поставте зверху сито і злегка почніть вдавлювати його – у сито почне збиратися сік, який потрібно зібрати.

Уся помідорна м’якоть, разом зі шкіркою та кісточками, залишається в каструлі.
Відкиньте масу на сито і дайте ще постояти – нехай стечуть залишки соку. Потім поставте сито з м’якоттю над чистою каструлею і за допомогою товкучки перетріть її – в ситі залишаться кісточки і шкірка. Отриману томатну масу прокип’ятіть, за бажанням додайте сіль, розкладіть по стерилізованих банках і закатайте. Або ж розкладіть по пакетах і заморозьте.

Томатна паста з соку
Якщо немає часу збирати сік за допомогою сита, то можна вчинити ще простіше – приготувати пасту із соку.
Інгредієнти:
- помідори;
- сіль – за смаком.
Приготування:
Цього разу можна взяти більш соковиті помідори, а якщо вони будуть перестиглі, то паста вийде смачнішою.

Відіжміть із помідорів сік. Перелийте його в поліпропіленовий (або капроновий) мішок (зазвичай у таких продають цукор або борошно). Зав’яжіть мішок дуже щільно і підвісьте його в прохолодному місці. Під мішок поставте посуд, у який збиратиметься зайва рідина. Залиште на 6 годин. Перекладіть із мішка м’якоть, що залишилася, в каструлю, додайте за бажанням сіль і прокип’ятіть протягом 15 хвилин. Розкладіть по стерилізованих банках і закатайте.
