Skip to content

Смачніша за торт: рецепт повітряної запіканки, яка ніколи не набридне

Кожен куштував таку смачну страву, як сирна запіканка. Зазвичай її готують з додаванням манки. Але без цього інгредієнта можна обійтись. Тоді сирна запіканка буде схожа на ніжний вершковий пудинг, який так полюбляють і діти, і дорослі. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто».

Вам знадобиться:

  • 700 г кисломолочного сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. ложки крохмалю;
  • 1 лимон (цедра);
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 плитка чорного шоколаду.

Приготування

Сир перетріть крізь сито або збийте блендером. Додайте в перетерту масу 3 жовтки, масло і знову запустіть блендер. В пухку масу додайте сметану, ванільний цукор, крохмаль.

Останній інгредієнт можете замінити ванільним пудингом. Масу ще раз збийте. Натріть цедру з лимона на дрібній тертушці й всипте у сирну масу. Знову збийте.

Білки посоліть і збийте блендером, щоб утворилася пухка маса. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Білки акуратно влийте в сирну масу. Якщо хочете, можете додати родзинки, курагу, чорнослив, горішки, тощо. Лопаткою перемішайте масу дуже обережно.

Силіконову форму змащувати не потрібно, просто перелийте заготовку туди.

У духовці виставте температуру 160 градусів і час: 60 хвилин. Поставте форму запікатися. З форми не діставайте. Коли запіканка охолоне, полийте її розтопленим на водяній бані чорним шоколадом. Прикрасьте.

Відразу вживати не рекомендується. Поставте на ніч до холодильника. Вранці на сніданок можете подавати до столу. Смачного!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: