Кабачки – універсальні овочі, які можна вживати як сирими, так і приготованими. 100 г кабачка містить лише 17 калорій, жиру немає зовсім, але при цьому в плодах багато клітковини. За це кабачки обожнюють ті, хто стежить за своєю вагою. З кабачків можна приготувати багато смачних страв, одна з найпопулярніших – запіканка, пише сайт «Наше Місто».
Інгредієнти
- Кабачки – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець – 7 гілочок
- Волоські горіхи – 50 г
- Сир – 200-250 г
- Сир Моцарела – 200-250 г
- Соняшникова олія (для змащування форми)
- Сіль та перець – за смаком
Приготування
Кабачки добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Обріжте «хвостики» з обох сторін. Наріжте тонкими слайсами.
Додайте до кабачків цедру лимона, натерши її на дрібній тертці.
Скропіть слайси кабачків соком лимона.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте листочки чебрецю і обережно перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків формою, злегка віджимаючи зайву рідину. Посипте половиною сиру (100-125 г) і моцарели (100-125 г), попередньо натерши її на крупній тертці. Зверху розподіліть формою слайси кабачка, що залишилися, і посипте сиром і моцарелою. Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів і посипте запіканку зверху. Запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 25-30 хвилин на режимі конвекції.