Skip to content

У Дніпрі прийняли важливе рішення щодо безхазяйних дитячих майданчиків

У Дніпрі прийняли важливе рішення щодо безхазяйних дитячих майданчиків

У Дніпрі згодом не буде дитячих майданчиків, які нікому не належать. 24 травня 2023 року на сесії Дніпровської міської ради прийняли відповідний порядок ведення обліку безхазяйного обладнання, який дає змогу розпочати процедуру взяття на баланс комплектів дитячого та спортивного обладнання у яких немає власників і які на цей час не знаходяться у комунальній власності, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на КП «Розвиток територій міста».

Насправді це велика проблема для міста-мільйонника, оскільки за останні 15 років у Дніпрі з’явилося безліч майданчиків, встановлених під вибори різними кандидатами. Проте вони дуже швидко зношуються, ламаються, але не ремонтуються, бо нічийні. Тепер ця проблема буде вирішена.

 Ремонт безхазяйних дитячих майданчиків - Наше Місто

У цьому вже впевнилися мешканці будинку по вул. Волинська, 7А. Жителі цього будинку звернулися до КП «Розвиток територій міста», аби відремонтувати аварійне дитяче обладнання, яке знаходиться в їхньому дворі. Цей майданчик більше 10 років тому побудував один із кандидатів в депутати. Проте після цього ним ніхто, окрім самих мешканців, не опікувався. Наразі він знаходиться в аварійному стані, тому є небезпечним для дітей.

«Ми не могли раніше обслуговувати цей комплект обладнання чи взагалі проводити тут якісь роботи, бо елементи обладнання не знаходяться на балансі нашого КП. Раніше місцеві політики встановлювали обладнання та не передавали його до комунальної власності. А якщо б ми почали його ремонтувати і витрачати бюджетні кошти, то це було б незаконно», – розповідає директор КП «Розвиток територій міста Олександр Чуб.

Тож процедура взяття на баланс цього комплекту дитячого обладнання вже розпочата, але вона потребує деякого часу. Мешканці кажуть, що готові чекати, аби лише цей майданчик привели до ладу.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: