Skip to content

Ракетний удар по Дніпру: як містянам отримати допомогу за пошкоджене житло

Софія Танченко

Новини Дніпра: Як отримати допомогу за пошкоджене житло

У Дніпрі містянам, будинки яких постраждали внаслідок ракетного удару, виплатять грошову допомогу. Її можна буде витратити на відновлення пошкодженого житла. Максимальний розмір допомоги становить 1 млн грн. Про це повідомила Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політки, передає «Наше місто».

Щоб отримати допомогу на відновлення пошкодженого житла, необхідно зібрати ряд документів.

«Перше, що треба зробити постраждалим від ракетних ударів мешканцям, звернутись до адміністрації району, в якому вона проживає. Далі складається акт обстеження, в якому зазначаються всі пошкодження, яких зазнало житло. Потім з цим актом людина приходить до Департаменту соціальної  політики. Ми, в свою чергу, допомагаємо написати заяву та зібрати необхідний пакет документів: право власності на житло, акт обстеження, персональні дані власника. Також людина приносить нам рахунки, якщо вона, наприклад, за власний кошт виконала якісь роботи чи планує виконувати і вже уклала договір з виконувачем цих робіт. Все це береться до уваги. Комісія розглядає зібраний пакет документів і визначається із сумою допомоги», – розповіла Ірина Максименко.

Також вона зауважила, що для компенсації враховуються лише ті пошкодження, які вказані в акті обстеження. Тому уважно читайте, що ви підписуєте.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: