Огірки з кетчупом – це незвичайний варіант овочевої заготовки на зиму. Навіть початківці в консервуванні зможуть легко приготувати ці огірки, які виходять дуже хрусткими і смачними, пише “Наше місто”.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Вода – 6 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Оцет (9%) – 1 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кетчуп “Чилі” – 1 пакет (300 г)
- Кріп – 1 пучок
- Хрін (листя) – 1 пучок
- Перець чилі зелений – за смаком
- Часник (на літрову баночку) – 2 зубчики
- Лист лавровий (на літрову банку) – 2 шт.
- Перець чорний горошком (на літрову банку) – 5 шт.
Приготування
Огірки вимити та залити холодною водою на 4 години, періодично її міняючи.
Банки і кришки помити й стерилізувати зручним способом. У підготовлені літрові банки на дно викласти нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак, 2-3 лаврові листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
Розкласти в банки щільними рядами огірки. Залити киплячу воду, закрити кришками й залишити на столі на 20 хвилин. Як мине вказаний час, вилити воду.
Готуємо розсіл. У невелику каструлю влити 6 стаканів окропу, додати 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу “Чилі” та 1 стакан оцту. Все перемішати, поставити на вогонь і довести розсіл до закипання.
Отриманим розсолом залити огірки й закрутити (або закрити) кришки. Потім укутати банки з огірками ковдрою до охолодження.