Skip to content

Хрумкі огірки з кетчупом: приготувати зможуть навіть новачки

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Огірки з кетчупом рецепт

Огірки з кетчупом – це незвичайний варіант овочевої заготовки на зиму. Навіть початківці в консервуванні зможуть легко приготувати ці огірки, які виходять дуже хрусткими і смачними, пише “Наше місто”.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Вода – 6 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Оцет (9%) – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кетчуп “Чилі” – 1 пакет (300 г)
  • Кріп – 1 пучок
  • Хрін (листя) – 1 пучок
  • Перець чилі зелений – за смаком
  • Часник (на літрову баночку) – 2 зубчики
  • Лист лавровий (на літрову банку) – 2 шт.
  • Перець чорний горошком (на літрову банку) – 5 шт.

Приготування

Огірки вимити та залити холодною водою на 4 години, періодично її міняючи.

Банки і кришки помити й стерилізувати зручним способом. У підготовлені літрові банки на дно викласти нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак, 2-3 лаврові листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.

Розкласти в банки щільними рядами огірки. Залити киплячу воду, закрити кришками й залишити на столі на 20 хвилин. Як мине вказаний час, вилити воду.

Готуємо розсіл. У невелику каструлю влити 6 стаканів окропу, додати 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу “Чилі” та 1 стакан оцту. Все перемішати, поставити на вогонь і довести розсіл до закипання.

Отриманим розсолом залити огірки й закрутити (або закрити) кришки. Потім укутати банки з огірками ковдрою до охолодження.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: