Skip to content

Рум’яно-соковиті картопляні зрази: простий рецепт ситного обіду

Ксенія Куземко

Одне з найсмачніших і найпростіших у приготуванні страв з картоплі – зрази. Начинку для них можна робити м’ясну та грибну, буде дуже ситно та смачно. На цей раз пропонуємо рецепт картопляних зразів з яйцем і цибулею, пише «Наше місто».

Інгредієнти

  • картопля – 500 гр;
  • курячі яйця – 3 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • сіль за смаком;
  • борошно пшеничне – 100 гр;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматки середнього розміру і відварюємо до готовності у підсоленій воді як на пюре. Зливаємо бульйон, розминаємо відварену картоплю, додавши шматочок вершкового масла.

Чекаємо, щоб пюре трохи охололо і вбиваємо куряче яйце, все ретельно змішуємо до однорідності.

Готуємо начинку для картопляних зразів з цибулі і яєць. Для цього очищену головку ріпчастої цибулі подрібнюємо і обсмажуємо на сковорідці з олією до прозорого кольору. В цей час ставимо варитись 2 яйця вкруту, це 10 хвилин після закипання.

Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібно. В окремій тарілці змішуємо обсмажену цибулю з вареними яйцями. Солимо начинку до смаку. Ріпчасту цибулю також можна замінити на зелену і додати у начинку подрібнені пір’я.

Далі з картопляного пюре робимо коржики і кладемо в центр начинку, складаємо навпіл і защипуємо краї так, щоб вони нагадували котлети. Перед цим руки треба змочити у воді або змастити олією, щоб тісто не липло.

Обвалюємо картопляні зрази в борошні та обсмажуємо на олії. Готові зрази подаємо до столу зі сметаною або соусом. Ідеальним доповненням стане сметанно-часниковий соус. Поки зрази смажаться, змішайте сметану, нарублений кріп і натертий часник.

Рум’яно-соковиті картопляні зрази

За матеріалами odnaminyta.com

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: