Skip to content

росія готує обстріли України новими ракетами: які регіони під загрозою

росія здійснює переміщення у Брянську область дивізіону берегового ракетного комплексу «Бал».  Це може збільшити рівень загрози обстрілів України ракетами типу Х-35.  Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу в Києві, передає «Наше Місто».

За інформацією Олексія Громова, зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35 по низці регіонів України.

«Їх дальність стрільби дозволяє вражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей», – сказав Громов.

Як повідомляє Центр національного спротиву, береговий ракетний комплекс «Бал» знаходиться у складі 11 окремої берегової ракетно-артилерійської бригади берегових військ рф.

«Дивізіон призначений для ураження кораблів. Проте, через брак відповідних ракет, «Бал» зрівняли за дальністю та можливістю стрільби по сухопутних цілях з БРК «Бастіон», що використовує надзвукову ракету «Онікс». Для цього на озброєння комплексу стоять ракети Х-35/35У, які після модернізації в 2021 році надали нові можливості. А саме збільшили дальність з 260 до 500 км», – пояснили у Центрі національного спротиву.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: