![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/06/pyroh-993x662.jpg)
Сезон полуниці в самому розпалі, а це значить, що прийшов час використовувати цю смачну і корисну ягоду для приготування різних десертів. У цьому матеріалі «Наше Місто» розповість вам, як приготувати ароматний полуничний пиріг.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 110 г.
- Борошно – 240 г.
- Ванільний цукор – 1 пак.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Олія – 100 мл.
Для крихти:
- Масло – 30 гр.
- Борошно 3 ст.л.
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
Приготування:
Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор та ванільний цукор і збиваємо міксером до утворення білої маси. Вливаємо частинами олію та продовжуємо збивати на малих обертах. Додаємо просіяне борошно та розпушувач і знову збиваємо міксером на малих обертах. Наше тісто готове.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/06/iaitsia-883x662.jpg)
Форму для випічки застелимо пергаментним папером та викладаємо тісто, розрівнюючи його по краях.
Тепер приготуємо солодку крихту, якою будемо посипати наш пиріг. Беремо масло, додаємо борошно та цукрову пудру і перетираємо все в крихту.
Полуницю миємо, очищуємо від листочків та розрізаємо навпіл. Викладаємо полуницю поверх тіста та зверху присипаємо солодкою крихтою. Кладемо пиріг в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 40-45 хв.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/06/tisto-883x662.jpg)
Через вказаний час витягаємо пиріг з духовки та даємо трішки охолонути. За бажанням зверху можна посипати цукровою пудрою.