Skip to content

Що треба приготувати на Трійцю 2023: страви, які обов’язково мають бути на столі

Ксенія Куземко

Что нужно приготовить на Троицу 2023: блюда, которые обязательно должны быть на столе

Свята Трійця – свято, що відноситься до дванадцяти найголовніших свят року. День Святої Трійці припадає на 50-й день після Воскресіння Христового. Цогоріч православні східного обряду відзначають Трійцю 4 червня. Що повинно бути обов’язково на столі розкаже кореспондент «Наше місто».

Щодо столу на Трійцю, то без зелені не обійтися, вона найважливіший елемент цього дня. У деяких регіонах навіть яйця фарбували в зелений колір.

Кріп, петрушку, зелену цибулю та інше – це все можна не тільки використовувати в їжі, а й красиво викласти на тарілці та поставити в центр столу.

Які страви готують на Трійцю

Рибні та м’ясні страви – протягом тижня до та після Зелених свят посту не потрібно дотримуватися, а тому не забороняється готувати на святковий стіл страви з м’яса і риби (печеня, відбивні, котлети).

Млинці – традиційна страва на Трійцю, яка обов’язково повинна бути на столі.

Страви з яйцями – омлети, яєчні страви тощо можна без проблем готувати в ці дні.

Салати – на святковому столі до Трійці обов’язково повинні бути різноманітні салати.

Пироги та пиріжки – наші предки сприймали Троїцькі пироги (так їх часто називали), як щось особливе, а тому шматочок завжди клали біля ікони, коли доньки виходили заміж, ці шматочки Троїцьких пирогів віддавали, як обереги щастя в новій сім’ї.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: