
Свята Трійця – свято, що відноситься до дванадцяти найголовніших свят року. День Святої Трійці припадає на 50-й день після Воскресіння Христового. Цогоріч православні східного обряду відзначають Трійцю 4 червня. Що повинно бути обов’язково на столі розкаже кореспондент «Наше місто».
Щодо столу на Трійцю, то без зелені не обійтися, вона найважливіший елемент цього дня. У деяких регіонах навіть яйця фарбували в зелений колір.
Кріп, петрушку, зелену цибулю та інше – це все можна не тільки використовувати в їжі, а й красиво викласти на тарілці та поставити в центр столу.
Які страви готують на Трійцю
Рибні та м’ясні страви – протягом тижня до та після Зелених свят посту не потрібно дотримуватися, а тому не забороняється готувати на святковий стіл страви з м’яса і риби (печеня, відбивні, котлети).
Млинці – традиційна страва на Трійцю, яка обов’язково повинна бути на столі.
Страви з яйцями – омлети, яєчні страви тощо можна без проблем готувати в ці дні.
Салати – на святковому столі до Трійці обов’язково повинні бути різноманітні салати.
Пироги та пиріжки – наші предки сприймали Троїцькі пироги (так їх часто називали), як щось особливе, а тому шматочок завжди клали біля ікони, коли доньки виходили заміж, ці шматочки Троїцьких пирогів віддавали, як обереги щастя в новій сім’ї.
Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: Головне, Свято, укрнет