Skip to content

Відпочинок дітей у Карпатах: хто може отримати 14 000 грн від держави

Софія Танченко

Новини Дніпра: Відпочинок дітей у Карпатах за кошт держави

В Україні з 1 червня малозабезпечені багатодітні сім’ї з територій, які найбільше постраждали через війну, можуть отримати фінансову допомогу від держави. Витратити кошти можна на оздоровлення дітей в Карпатах, повідомляє “Наше місто” з посланням на zahid.espreso.tv.

Як повідомила т.в.о. керівника ГУ Національної соціальної сервісної служби у Львівській області Лілія Бурдьо, йдеться про родини з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської та Київської областей.

Також вона зазначила, що статус ВПО не обов’язковий. Тобто це можуть бути як діти з родин, які виїхали з небезпечних регіонів, так і ті, хто залишається там.

Як отримати виплати на оздоровлення

Одному з батьків або особі, яка їх замінює, автоматично надійде повідомлення  у формі смс чи через мобільний застосунок “Дія” про можливість отримання коштів та строк їх використання. Тож нікуди звертатись не потрібно.

Після надходження відповідного повідомлення необхідно звернутись до відділення ПриватБанку і відкрити спеціальний рахунок. Рахунок доведеться відкривати навіть тим, у кого уже є картки цього банку.

На картку зарахують кошти у розмірі 5 прожиткових мінімумів на кожну дитину. На сьогодні це 14 165 грн. Якщо дітей у сім’ї двоє, то сума буде, відповідно, вдвічі більша.

Варто зазначити, скористатись грошима не зможуть ті родини, чиї діти вже відпочивали цього року за бюджетні кошти.

Де можна розрахуватися спецкарткою

Програма передбачає оплату відпочинку у таборах Карпатського регіону: у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Для вибору дитячого закладу оздоровлення та відпочинку необхідно перейти за посиланням сайту Мінсоцполітики е-Оздоровлення.

Перелік закладів, що приєдналися до публічного договору можна переглянути тут.

Після обрання дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, батьки  самостійно бронюють путівку та оплачують її вартість спецкарткою.

Використати кошти можна буде не пізніше 25 грудня 2023 року.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: