Skip to content

КП «Теплоенерго» у Дніпрі зробило важливу заяву щодо змін в процесі арешту рахунків боржників

КП «Теплоенерго», арешт рахунків боржників - Наше Місто

В Україні з 9 травня 2023 року змінилися правила блокування банківських рахунків за борги, в першу чергу, за комунальні послуги. КП «Теплоенерго» у Дніпрі пояснило, що тепер чекає абонентів, які заборгували великі суми за опалення, повідомляє сайт «Наше місто».
Нагадаємо, що в Україні продовжує діяти воєнний стан, і щодо заборгованостей діяли обмеження: заарештовувати рахунки боржників в рамках виконавчого провадження можна було тільки в тому випадку, якщо сума боргу перевищувала 100 тисяч грн. При цьому фізичні особи могли безперешкодно користуватися своїми грошовими коштами не зважаючи на арешт.

Це фактично зупинило процес арешту рахунків боржників за комунальні послуги, тих, хто не оплачував штрафи за порушення ПДР, аліменти, кредити і т. д. Відтепер це може торкнутись будь-якого боржника.

Отже, КП «Теплоенерго» має право звернутись до суду, а вже з рішенням суду – до виконавчої служби. Виконавча служба відкриває провадження та накладає арешт на рахунки в банках.

 КП «Теплоенерго», арешт рахунків боржників  - Наше Місто

За новими правилами боржник після блокування звертається до виконавця і може отримати доступ до частини своїх коштів у розмірі двох мінімальних зарплат, що складає 13 тис 400 грн. Але повністю розблокувати рахунок можна тільки після сплати боргу.

Також необхідно зауважити, що жодна фінансова установа в Україні не має права відмовитися виконувати законні вимоги судових виконавців і не блокувати рахунки боржників. Українці можуть перевірити, чи відкрито виконавче провадження стосовно їх заборгованості, в спеціальному реєстрі на сайті Мін’юсту.

Трапляються ситуації, коли сплата була здійснена, але відповідна інформація не надійшла від органу виконавчої влади чи була надіслана із затримкою. Відповідно зняття арешту з рахунку також може відбутись не одразу!

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: