Skip to content

Як у Дніпрі заклади позашкілля долучилися до #ЧистийДніпро, #Дніпро_квітучий та як організовують дозвілля для дітей 

Усе більше дніпрян долучаються до загальноміських акцій #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий. Тридцять першого березня директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла, яка цього дня є черговою по місту, перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо залучення закладів позашкілля до прибирання та озеленення територій. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на міську раду.

Дар’я Біла відвідала один із закладів позашкільної освіти в Амур-Нижньодніпровському районі — Центр художньої та естетичної творчості учнівської молоді. Тут цього дня влаштували толоку. До наведення ладу на території та висадження квітів долучилися вихованці закладу. 

«Зі старшими дітками прибирали, дерева обкопали, а з молодшими – висадили квіти. Кожну квітку діти символічно назвали своїми іменами. Найприємніше те, що вони у захваті від процесу – із задоволенням долучилися до такої толоки. Як подарунок презентували їм етнорозмальовку «Леся. Подорож у часі» та смаколики. Головна мета — показати дітям, що рідне місто потрібно не лише любити, а й доглядати. Наші заклади позашкілля поступово долучаються до згаданих загальноміських акцій. Низка толок вже відбулася там. Тож дякуємо усім учасникам, хто приєднується і робить наше місто ще більш чистим та зеленим», — підкреслила Дар’я Біла. 

«У цей гарний сонячний день згуртувалися усі, аби навести лад на території, щоб наше довкілля стало чистішим. Такі заходи ще більш нас усіх об’єднують, а в нинішні часи це дуже важливо. Гарні емоції, чудовий настрій, що зробили для міста таку корисну справу», – розповідає вихованка гуртка «Краплинка» згаданого закладу позашкілля Анастасія Бартєнєва.

Також під час інспекційного об’їзду чергова по місту відвідала роботу гуртків в одному із закладів позашкільної роботи, перевіривши виконання доручення мера щодо організації дозвілля для дітей. 

«Проінспектувала заклад, цілком усім задоволена. Тут три гуртки, з них два — для дошкільнят, інший – для старших діток (заняття з айкідо). Відвідування гуртків — чи не єдина можливість для дітей займатися офлайн, розвиватися, змістовно проводити дозвілля», — зазначила Дар’я Біла. 

Викладачка образотворчого гуртка «Чарівні фарби» Ірина Жехованова додає: «Зараз проходить заняття з борошносольки – ліплення із соленого тіста. Діткам це дуже подобається. Вони в нас творчі, полюбляють фантазувати. Таке заняття гарно розвиває у малечі дрібну моторику. Дітки між собою гарно спілкуються».

Новини Дніпра: міська акція  #ЧистийДніпро - Наше Місто

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: