Skip to content

Дніпропетровська область побила рекорд Києва з максимальної швидкості вітру

Максимальна швидкість вітру Дніпропетровщина - Наше Місто

На Дніпропетровщині 28 березня відмічено максимальну швидкість вітру за більш ніж півстоліття. Так, на метеостанції Лошкарівка був зафіксований показник 18 м/с. Тоді як в Києві 29 березня рекорд був 17 м/с, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на начальника Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василя Гринчака.

За багаторічний період спостережень максимум швидкості вітру по Дніпропетровській області було зафіксовано в 1966 році, 29 м/с.

Нагадаємо, що, за даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 29 березня у Києві максимальна швидкість вітру досягла рекордних 17 м/с (61 км/год), що повторило попереднє максимальне значення, зареєстроване у 2022 році.

Історичний рекордний максимум швидкості вітру у столиці, за уточненими даними, дорівнює 25 м/с і утримується з далекого 20 березня 1881 року.

Цікаво

Найбільша швидкість пориву вітру на Землі (на стандартній висоті 10 м) було зареєстровано автоматичною метеорологічною станцією на австралійському острові Барроу під час циклону Олівія 10 квітня 1996 року. Вона становила 113 м/с (408 км/год).

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: