Skip to content

Не цвіте орхідея: секрети, які допоможуть розбудити примхливу квітку

Всі знають, що орхідея – рослина доволі примхлива і вимагає делікатного догляду. Домогтися повторного цвітіння від неї можна, якщо знати всі фактори, що сприяють цьому і дотримуватися певного режиму догляду. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Ukr.Media.

Не рухайте горщик

Багато хто знає, що переїзд для орхідеї – справжній стрес. Але ця квітка не любить навіть незначних пересувань, вони несприятливо позначається на рості квітки, особливо в момент появи квітконосу.

Подбайте про освітлення

Сонячне світло – це дуже важливий фактор, що впливає на цвітіння орхідеї. Без повного світлового дня (10-12 годин на добу) ці рослини не будуть цвісти. Тому восени та взимку, коли природного освітлення дуже мало, квіти слід досвічувати лампами.

Забезпечте допустимий перепад температур

Каталізатором для цвітіння багатьох видів орхідей є незначна різниця між показниками денної і нічної температури. Тому, щоб орхідея цвіла, вночі температура повинна бути на 4-6°С нижче, ніж вдень.

Правильно поливайте орхідею

Поливати орхідею потрібно після просихання ґрунту – це дасть можливість уникнути загнивання коренів. Дані вимоги діють як влітку, так і взимку.

Ще одна важлива для цвітіння умова – вологість повітря. Якщо її буде недостатньо, орхідея може зупинитися в рості або на ній передчасно засохнуть нерозпущеною бутони і квітки.

Щоб підвищити вологість у приміщенні, де росте орхідея, можна поставити поряд з квіткою тарілку з водою.

Правильно підбирайте добрива

Для підгодівлі орхідеї рекомендується використовувати суміші на основі фосфору і калію, оскільки вони стимулюють появу квіткових бруньок. А ось підгодівлями на основі азоту краще не захоплюватися: цей елемент, навпаки, гальмує розвиток квітконосів.

Не бійтеся «лякати» рослину

Іноді, щоб змусити орхідею зацвісти, їй потрібно влаштувати невеликий стрес. Буває так, що всі умови для цвітіння дотримані, а квітка завзято не хоче пускати стрілку. Це іноді трапляється з-за того, що орхідеї дуже добре. В такому випадку всі сили рослина направляє на зростання зеленої маси. Один із способів стимулювати цвітіння – трохи «шокувати» орхідею: скоротити полив або переставити горщик з рослиною в більш прохолодне місце.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: