Skip to content

Магніт для наркоманів та небезпека для дітей: що буде з покинутою амбулаторією на пр. Калнишевського

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Амбулаторія пр. Калнишевського

На лівому березі Дніпра стоїть покинута амбулаторія, яка приваблює десятки наркоманів та відлякує своїм виглядом місцевих жителів. Споруда постійно горить, проте, а ні реконструювати, а ні зносити її ніхто поки не збирається. Міська рада дала відповідь під чию власність підпадає будівля та яка її подальша доля. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на ДніпроТВ.

Місцевий притон та жахалка для дітей. Саме так жителі Індустріального району називають покинуту будівлю колишньої амбулаторії.

“Спочатку була амбулаторія, її переселили в інше місце. Вона зараз функціонує. Але на якийсь час будівлю залишили без нікого. Без охорони і якогось персоналу і за ті півроку рознесли усе, що було: металевий паркан, дах, вибили вікна, винесли батареї. Хотілося б, щоб тут був порядок”, – розповідає місцева мешканка Ганна.

У міській раді пояснюють, знести споруду або реконструювати наразі неможливо, оскільки вона перебуває у власності одного з ФОПів.

“Будівля за адресою пр.П.Калнишевського 31А , знаходиться у власності територіальної громади міста Дніпра. Вона була передана у 2022 році в оренду фізичній особі і відповідно до договору оренди орендар мав би підтримувати належний стан будівлі. Ми неодноразово звертались з тим, щоб він нам навів порядок. Але через агресію рф він не може навести порядок, тому на теперішній час проводиться робота з приватизації даного об’єкта шляхом продажу через аукціон”, – повідомив директор КП «Міські активи» ДМР Даниїл Селін.

Після аукціону новий власник будівлі має відкрити на цій території лікарню.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Райони Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: