Skip to content

Яблучний пиріг “п’ятихвилинка”: готуємо без духовки та за копійки

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Яблучний пиріг “п’ятихвилинка”

Якщо у вас немає духовки, а побалувати себе і родину випічкою хочеться, у нагоді стане рецепт приготування пирога на сковорідці. Простим способом поділилась кулінарка Alina FooDee, пише “Наше місто”.

Інгредієнти для пирога дуже прості та знайдуться у холодильнику кожної господині.

Складові:

  • Яблука – 2 шт. (350-400 г)
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Дрібка солі
  • Розтоплене вершкове масло – 25 г
  • Сметана або йогурт – 120 г (злегка тепла або кімнатної температури)
  • Борошно – 160 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Кориця та цукрова пудра до смаку, щоб посипати пиріг зверху.

Приготування

Наріжте яблука на кубики. Збийте 2 великі яйця кімнатної температури з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі.

Додайте розтоплене вершкове масло, сметану, борошно, розпушувач. Розмішайте тісто до однорідності. Введіть у масу яблука.

Змастіть сковороду вершковим маслом, викладіть масу і випікайте під кришкою на маленькому вогні 30-40 хвилин.

Переверніть пиріг за допомогою пергаменту та тарілки та випікайте ще 10 хвилин.

Змішайте цукрову пудру з корицею та посипте нею пиріг.

Насолоджуйтесь ідеальною випічкою!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: