Якщо у вас немає духовки, а побалувати себе і родину випічкою хочеться, у нагоді стане рецепт приготування пирога на сковорідці. Простим способом поділилась кулінарка Alina FooDee, пише “Наше місто”.
Інгредієнти для пирога дуже прості та знайдуться у холодильнику кожної господині.
Складові:
- Яблука – 2 шт. (350-400 г)
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Дрібка солі
- Розтоплене вершкове масло – 25 г
- Сметана або йогурт – 120 г (злегка тепла або кімнатної температури)
- Борошно – 160 г
- Розпушувач – 10 г
- Кориця та цукрова пудра до смаку, щоб посипати пиріг зверху.
Приготування
Наріжте яблука на кубики. Збийте 2 великі яйця кімнатної температури з цукром, ванільним цукром і щіпкою солі.
Додайте розтоплене вершкове масло, сметану, борошно, розпушувач. Розмішайте тісто до однорідності. Введіть у масу яблука.
Змастіть сковороду вершковим маслом, викладіть масу і випікайте під кришкою на маленькому вогні 30-40 хвилин.
Переверніть пиріг за допомогою пергаменту та тарілки та випікайте ще 10 хвилин.
Змішайте цукрову пудру з корицею та посипте нею пиріг.
Насолоджуйтесь ідеальною випічкою!