Skip to content

Подали позов до суду на підрядника: мер Дніпра про перспективи відновлення будівництва метро

Подали позов до суду на підрядника: мер Дніпра про перспективи відновлення будівництва метро

Як відомо, через повномасштабну війну в Україні турецька компанія «Лимак», яка займалась будівництвом дніпровського метро, тимчасово призупинила всі свої роботи. Наразі ділянка Дніпровського метрополітену, що будується, законсервована. Хоча до 24 лютого 2022 року роботи тут велися дуже масштабно. Будівництво велося під землею на шахтному стволі № 1, 15-біс, 13, на підземній частині блоку технічних приміщень станції «Музейна» та на поверхні – у котловані вестибюля ст. «Театральна». На сьогоднішній день виконується цілий комплекс заходів, щоб забезпечити безпеку пройденим тунелям метро. У своєму інтерв’ю «Наше місто» міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, що буде далі.

«Війна – це найстрашніша річ, яка може трапитися у житті людини. Крім того, для мене у роботі на посаді мера саме проект із добудовою метро – це найскладніший випадок.

Знаєте, воно, мабуть, прокляте. З ним протягом всього часу –  постійні проблеми. Змінюються контракти, виникають технічні труднощі, проблеми з підрядниками, з правоохоронцями…

До того ж війна –  це форс-мажор. Підрядник (компанія, яку визначили європейські банки – ЄБРР та ЄІБ, що фінансують проект – прим.ред.) відмовився продовжувати роботи. Зараз з’ясовуємо, чи були всі умови для цього. Подали позов до суду.

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко їздив в Польщу на зустріч з представниками ЄБРР. Вони хвилюються, і це можна зрозуміти, бо проект не можна кинути – треба завершити.  Зараз обираємо формат, умови для зміни підрядника. Однак цей шлях буде складним.

Сподіваюсь, вже після війни і нашої перемоги завершимо це будівництво.

Мабуть, коли я вже буду на пенсії та стануть готувати мемуари, то саме метро буду згадувати як найбільший виклик та найбільший жах», – розповів мер.

Повну версію інтерв’ю можна почитати за посиланням або подивитися на нашому ютуб-каналі.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: