Skip to content

З’їсте до останньої крихти: рецепт млинцевого торта з ягодами

Ксенія Куземко

Млинцевий ягідний торт

Незабаром Масляна і напевно кожна господиня замислювалася про те, яку оригінальну страву приготувати. Представляємо вашій увазі млинцевий ягідний торт. Це яскрава страва, яка стане родзинкою на вашому столі, пише «Наше місто».

Інгредієнти для млинців

  • 2 курячі яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • 500 г молока;
  • 170 г борошна;
  • половина чайної ложки розпушувача для тіста;
  • 30 г какао;
  • 3 столові ложки олії;
  • червоний барвник;
  • ванільний цукор.

Для ягідного конфі:

  • 400 г вишні або інших ягід;
  • 80 г води;
  • 80 г цукру;
  • 20 г крохмалю.

Для крему:

  • 350 г вершків 33 – 36%;
  • 300 г сметани 20 – 30%;
  • 100 г цукрової пудри.

Приготування:

Для млинців поєднуємо всі інгредієнти, збиваємо блендером і смажимо 15 млинців на сковороді діаметром 24 сантиметри.

Для конфі розморожуємо ягоди, збиваємо їх блендером, додаємо цукор, крохмаль і на помірному вогні доводимо до загусання. Охолоджуємо.

Для крему з’єднуємо всі інгредієнти (вони мають бути дуже холодні) та збиваємо до пишності 5 – 6 хвилин міксером.

Дев’ять млинців змащуємо кремом та конфі. На один млинець – 1,5 столових ложок крему + 1 столова ложка конфі, і закручуємо їх.

Складаємо торт у кільце (від роз’ємної форми) діаметром 18 сантиметрів.

Кладемо торт у холодильник на 1 – 2 години.

Прикрашаємо ягодами чи шоколадом та подаємо на стіл.

Смачного!

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: