Skip to content

В кінці лютого Землю накриють магнітні бурі: календар небезпечних дат

Упродовж лютого очікується кілька затяжних магнітних бур. Одна з них вже підходить до завершення, а друга очікується ближче до кінця місяця. Вона накриє Землю на три дні.

Про це повідомляється на сайті Мeteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Так, згідно з прогнозами, на другу і затяжну магнітну бурю цього місяця варто очікувати з 19 по 21 лютого. Цими днями ступінь сонячної (геомагнітної) активності дорівнюватиме К-індексу 4, що свідчить про те, що ця буря буде потужною.

Зазначимо, що перша затяжна буря почалася 7 лютого і має тривати чотири дні. В решту днів поточного місяця буде спокійніше. У прогнозі зазначено, що здебільшого очікується низька штормова активність (К-індекс 2 або К-індекс 3).

Залежно від інтенсивності магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уберегти здоров’я та полегшити свій стан, у небезпечні дні слід дотримуватися простих рекомендацій лікарів:

  • Вести здоровий спосіб життя: правильно харчуватися, займатися фізичною активністю.
  • Мати повноцінний відпочинок та здоровий сон.
  •  Пити більше звичайної чистої води, трав’яного чаю.
  • Відмовитися від кави та алкоголю.
  • Намагатися уникати стресу.
  • Перевірити вміст своєї аптечки на наявність необхідних ліків.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: