Skip to content

Спочатку «шахеди», потім ракети: Корбан про нову тактику ворога

Спершу атакували безпілотниками – продовжили атакувати ракетами. У чому сенс цієї тактики, і наскільки успішно та системно наша ППО може протистояти їй, розповів в ефірі марафону «Інформоборона» на ДніпроTV голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, пише «Наше місто».

Він зазначив, що ціль цієї тактики – це насамперед для того, щоб розрядити та дезорієнтувати наші протиповітряні сили.

«Зрозуміло, що шахеди – це досить недорогі пристрої, недорогі дрони, але Україна не має інших можливостей крім як збивати їх досить дорогими ракетами С-300. Крім того, у нас не нескінченна кількість цих ракет, ми маємо це розуміти. І крім того, ми повинні розуміти, що після пусків цих ракет має бути якийсь час відведено на перезарядку пускових установок для того, щоб відбити наступну атаку, яку вони мають намір зробити.

Тому вони через короткий період починають атаку для того, щоб застати нашу ППО зненацька, щоб ми витратили ракети на недорогі шахеди. Ви ж бачите, що шахеди практично не досягають своєї мети, тобто їх збивають практично на 100%, це дуже примітивні пристрої. Але збиває, на жаль, дорогими ракетами наша ППО, і після цього їм ще потрібно зробити колосальну роботу для того, щоб пускові установки знову зарядити новими ракетами для відображення наступної атаки, яка вже йде зі стратегічних бомбардувальників», – сказав він.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: