Skip to content

Бабуся вийшла на кухню і дивом вціліла: у Дніпрі на Перемозі російська ракета вбила майже всю родину

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Загинула родина Фігурних

Російська ракета, що прилетіла 14 січня в будинок на ж/м Перемога в Дніпрі, вбила майже всю родину. Дивом врятувалася лише бабуся, яка вийшла на кухню. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Obozrevatel.

Того дня, 14 січня, на Старий Новий рік у квартирі 62-річної Світлани та 68-річного Юрія Фігурних на Набережній Перемоги, 118 у Дніпрі зібралися їхні діти зі своїми сім’ями. З Одеси до рідних приїхала й молодша донька, 37-річна Марина із чоловіком Андрієм Осинським. З початку війни вони не бачилися з батьками, кілька разів відкладали зустріч і ось нарешті вирішили разом відсвяткувати Старий Новий рік.

У гості прийшов і старший син 42-річний Олександр із 37-річною дружиною Яною та 15-річною дочкою Анею.

Світлана Фігурна

Уся родина сиділа за великим столом, рідні розмовляли, піднімали тост за Новий рік. Якоїсь миті Світлані знадобилося вийти на кухню. Вона тільки минула коридор, як стався вибух. Загинули всі, крім Світлани. Її найпізніше знайшли рятувальники. Із серйозними переломами стегна вона опинилася у реанімації.

Юрій Фігурний був майстром на всі руки

Рідна сестра Яни Фігурної Ірина розповідає, що голові родини Юрію Фігурному перед початком повномасштабного російського вторгнення зробили операцію на спині, після чого він уже не працював, був удома.

Марина Фігурна з батьком

“До цього він працював у нас у Дніпрі у готельному комплексі, його посада була щось на кшталт завгоспа. У нього були просто золоті руки. Дядько Юра міг відремонтувати електрику, налаштувати механіку. Їхня родина у Дніпро переїхала 1998 року з Кривого Рогу, там він працював на комбінаті. У Дніпрі раніше працював на заводі”, – розповідає Ірина.

Яна була чудовим учителем

“Саша теж розповідав, що із самого дитинства з батьками вони їздили велосипедами, ходили в походи. Говорив, що він обійшов Крим уздовж і впоперек”, – згадує сестра загиблої Яни Фігурної.

Завдяки Ірині Сашко познайомився з Яною.

Олександр та Яна Фігурні

“Ми з ним навчалися в металургійному інституті, їздили до студентського табору, після повернення продовжували дружити компанією, тоді я й познайомила друзів із моєю сестрою Яною. Із Сашком вони зустрічалися п’ять років, одружилися, а вже перед самим дипломом Яна народила Анечку. Пам’ятаю, як Яна захищала диплом, а наші батьки гуляли з візочком біля інституту”, – каже Ірина.

Після вишу Олександр Фігурний недовго попрацював у магазині, потім пішов працювати на м’ясокомбінат “Ювілейний” майстром. Потім перейшов у корпорацію “Біосфера”, був майстром дільниці. Але після початку війни на підприємстві відбулися скорочення, і Сашко залишився без роботи.

А ось його дружина Яна закінчила два виші – металургійну академію, а потім Криворізький інститут і таки стала вчителем початкових класів у гімназії.

Аня мріяла стати психологом

15-річна Аня Фігурна, дочка Олександра та Яни, теж навчалася у гімназії, де працювала її мама.

Аня Фігурна

“Яна та Саша дуже комунікабельні, у них завжди було багато друзів. Аня успадкувала від батьків усі найкращі риси. Її всі любили. Аня мріяла стати психологом, навіть у 15 років вона чудово розбирала всі проблеми по поличках. Однокласники зверталися до неї за порадою. Вона завжди була щасливою, задоволеною, постійно на позитиві. Попри підлітковий вік, із нею ніколи не було проблем”, – каже Ірина.

У Марини був свій магазин одягу

Аня дружила і зі своєю тіткою Мариною. Вона завжди чекала на її приїзд з Одеси. Марина дуже добре розуміла дівчинку, любила її, привозила подарунки.

Загибла Марина років 15 тому поїхала жити до Одеси, а останні десять років створила та просувала власний інтернет-магазин одягу.

Марина та Андрій

Із чоловіком Андрієм Осинським вона познайомилася років 11 тому, одружилися у 2015 році.

Судячи із сайту Linkedin, Андрій був інтернет-маркетологом. Якийсь час його вважали зниклим безвісти, але завдяки експертизі ДНК його тіло впізнали. Його поховали 30 січня поряд з усією родиною у Дніпрі.

Світлані Фігурній про загибель рідних розповіли. Зараз вона в лікарні, у неї ще попереду тривале лікування.

Читайте також: Був мужнім і вірним країні до останнього подиху: на війні загинув Герой з Дніпра.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: