Skip to content

Корбан: Для нового Нюрнберга над фашистською верхівкою рф у нас достатньо фактів

Міжнародний трибунал, в рамках якого росію можна буде притягнути до відповідальності за злочини проти людяності та воєнні злочини в Україні, може бути створений до літа. Про це повідомляє Голос Америки, цитуючи слова заступниці Державного секретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд.

З цього приводу керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан висловив упевненість, що трибунал над російськими політичними діячами, які розв’язали війну в Україні, буде здійснено. Про це він заявив в ефірі ДніпротВ, пише сайт «Наше Місто».

«Щодо створення трибуналу, про який оголосила Нуланд – загалом, це аналог того, чим був свого часу відомий процес, Нюренберзький процес над фашистами, над їхніми ватажками. Тоді був також заснований суд, у ньому брали участь судді та прокурори союзницьких держав, вони судили фашистську Німеччину, її верхівку – тих, хто вижив. І, природно, засудили їх на смерть за геноцид, який вони руйнівно влаштували в Європі.

Те саме, я впевнений і сподіваюся, буде і тут. Рано чи пізно ми станемо свідками того, як буде здійснено трибунал над російськими політичними діячами, які розв’язали війну в Європі – зокрема, в Україні, Грузії, Молдові, інших країнах тощо.

І на сьогоднішній день вже достатньо фактів – є, я впевнений, у нашого слідства з приводу того, що це не просто війна. Це не просто війна без правил. Це навмисний геноцид українського народу, знищення української нації, українського народу. Те, що Ви бачили – приклади: Буча, Ірпінь, Ізюм, Маріуполь. Усі ці кошмари, те, що ми бачили, те, що відбувалося там, на територіях, які перебували під окупацією російською федерацією та потім були звільнені українськими збройними силами.

Щодо міста, я Вам можу сказати так. Не компетенція міста – займатися збиранням доказів злочинів російської федерації. Це компетенція спеціальних слідчих, спеціальних прокурорів. Це навіть не прості прокурори та не прості слідчі. Це особливі прокурори та слідчі, які у воєнний час займаються такими речами.

Але у нас достатньо в місті є фактів, щоб ці люди працювали тут у місті та збирали докази, у тому числі й останню трагедію, коли було завдано навмисного ракетного удару по житловому будинку, загинуло близько 46 осіб. Ще близько 8 чи 9 тіл лежать у морзі непізнаними, бо це фрагменти тіл.

До цього завдавалися удари, від яких також гинули люди у Дніпрі та руйнувалася їхня власність.

Це абсолютно мирні об’єкти, це мирні люди, які були вдома. Вони не становили жодної військової цінності, жодної військової загрози для противника. Проте їх було вбито. Просто тому, що хтось натиснув на спуск, хтось дав комусь команду. І хтось вирішив у такий спосіб знищувати українське населення, залякувати міське населення Дніпра».

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: